078 651 11 17

Metesco® Nederland bv.

Uitvoering van flowmetingen, wapeningdetectie en zwaartepuntbepaling!

Metesco Nederland is een dienstverlener met een uitgebreid aanbod van meetinstrumenten voor verhuur en verkoop. Het is ook mogelijk om Metesco in zetten voor ondersteuning tijdens of uitvoering van meet- en weegprojecten. In dat geval neemt Metesco het meetgedeelte in uw project op zich, met vooraf duidelijke afspraken over de werkzaamheden en eventuele rapportagevorm.

U kunt Metesco inzetten voor onder andere flowmetingen, zwaartepuntbepaling (COG) en wapeningdetectie.

 

FLOW EN DEBIETMETINGEN IN VLOEISTOFSTROMEN

Wij verzorgen flow-, debiet- en energiemetingen met de meest geavanceerde ultrasone clamp-on flowmeters momenteel op de markt. In de procesindustrie treffen we vele systemen die zich kenmerken door continuiteit en complexiteit. Doordat dit soort installaties optimaal benut moeten worden is een shut-down voor inbouw of uitbouw of voor controle van bestaande meters daardoor niet altijd mogelijk. Metesco Nederland beschikt over flow- en debietmeters die op de buitenzijde van de leiding worden geplaatst zónder inbreuk te maken op het systeem. Hiermee wordt verstoren van het proces voorkomen, terwijl er wel nauwkeurig kan worden gemeten.

Wij verrichten naast flow of debietmetingen ook energiemetingen aan verwarmingsinstallaties, procesinstallaties in de (petro)chemische industrie, voedingsmiddelenindustrie, farmaceutische industrie. Ook meten wij veel aan boord van schepen of bij oa. waterleidingbedrijven en afvalwater zuiveringsinstallaties.

Metesco heeft een grote verscheidenheid aan flow- en debietmeters beschikbaar:

 • Ultrasone clamp-on transit time flowmeter - Specifiek voor schone vloeistoffen (zonder deeltjes of luchtbelletjes)
 • Ultrasone clamp-on doppler flowmeter - Specifiek voor vervuilde vloeistoffen (met deeltjes of luchtbelletjes)
 • Ultrasone clamp-on hybride flowmeter - Geschikt voor metingen aan zowel schone als vervuilde vloeistof en voor energiemetingen
 • Balanceer computers - Voor het inregelen van balanceer ventielen van bijvoorbeeld Tour & Andersson (TA) en Oventrop
 • Hydrant flowmeters - Specifiek voor het aftesten van hydranten en pompen

Voor het meten in open kanalen zoals polder gemalen, sloten, half gevulde leidingen en afvoerkanalen hebben wij speciale flow- en debietmeters die zowel de stromingssnelheid, als de waterhoogte (waterpeil) kunnen monitoren. De flow wordt hiervanuit berekend.

Na het uitvoeren van de metingen kunnen gelogd gegevens digitaal worden aangeleverd als ruwe data of uitgewerkte rapportage.

Meer informatie over de instrumenten die wij hierbij gebruiken, vindt u hier.


DATA AQUISITIE & METINGEN IN INDUSTRIE EN SCHEEPSBOUW

Wij verzorgen het opstellen en verrichten van data-acquisitie metingen in procesinstallaties in de (petro)chemische industrie, voedingsmiddelenindustrie, farmaceutische industrie, aan boord van schepen in waterleidingbedrijven of afvalwater zuiveringsinstallaties. Gegevens die wij verzamelen kunnen wij rapporteren in de vorm van tabellen, grafieken al dan niet met klantspecifieke aanvullingen of advies. Metingen die wij o.a kunnen uitvoeren in deze sector zijn:

 • Debietmetingen
 • Energie recording
 • Power quality metingen
 • Scheepsas metingen
 • Uitlaatdruk metingen
 • Boss mooring metingen (trekkracht)
 • Wanddiktemetingen

De datalogger die wij hiervoor beschikbaar hebben kunnen tot 100 meetwaarden per seconde vastleggen. Hiermee kan achteraf eenvoudig rapportage worden opgesteld, door Metesco of door de klant.

Meer informatie over de dataloggers die wij gebruiken bij onze projecten, vindt u hier.

 

KRACHTEN METEN EN ZWAARTEPUNT LIGGING (COG) BEREKENEN

Op het gebied van het meten van krachten en belastingen kunnen wij een brede range van meetsensoren aanbieden, al dan niet in combinatie met bvb afgelegde weg of doorbuiging. Wij beschikken momenteel over onder andere de volgende instrumenten:

 • Kraanwegers tot 500 ton
 • Drukdozen tot 1000 ton
 • Ringloadcells tot 300 ton
 • Pancake weegcellen tot 300 ton
 • Trek- Druk loadcells
 • Momentopnemers

Naast het uitvoeren van metingen met bovenstaande instrumenten, kunnen wij deze ook te huur en te koop aanbieden. Om deze apparatuur te controleren beschikken wij tevens over laboratorium testbanken van LLoyd en Seidner Formtest waardoor wij ook hier weer optimale kwaliteit leveren.

Meer informatie over de instrumenten die bij deze werkzaamheden gebruiken, vindt u hier.


METINGEN IN DE BOUW

Voor het uitvoeren van metingen in de bouw hebben wij verschillende instrumenten beschikbaar. Hiermee verzorgt Metesco bouwfysische metingen op het gebied van scheuren, beweging, belastingen, trilling of warmte transmissie, wapening detectie, scheurdetectie of beton diktemetingen. Wij doen dit met onder andere de volgende meetinstrumenten:

 • Betonradar
 • Wapeningsdetectie
 • ( Beton ) hardheidsmeters
 • Betondiktemeters
 • Optische meetinstrumenten als lasers
 • Rijpheids computers
 • Betonvochtmeters
 • Kabeldetectie

Na het uitvoeren van de metingen kunnen gelogd gegevens digitaal worden aangeleverd als ruwe data of uitgewerkte rapportage.

Voor meer informatie over de instrumenten die wij hierbij gebruiken, kunt u een kijken nemen op deze pagina.

HIGH SPEED & SLOW MOTION VIDEO OPNAMEN

Slow motion video registreert oneindig veel meer informatie over een beweging of proces dan normaal opgenomen video beeld. Een High-speed videoopname opgenomen met 1000 beelden per seconde bevat daarom 40 maal meer frames dan een normaal videobeeld. 
Een uitspraak 'een beeld bevat meer dan duizend woorden" geldt daarom in veelvoud voor "High-speed / slow motion" opgenomen video.

High speed of slow motion video wordt door het vloeiende en vertraagde gebruikt als communicatiemiddel, voor training en opleiding, in de entertainment wereld en in de industrie waaronder productie en mechanische productontwikkeling. U kunt bij Metesco Nederland camera's huren al dan niet met of zonder bediening door een operator. Daarnaast kunnen wij voor u video-metingen in combinatie met data-acquisitie trajecten verzorgen in zowel sport, entertainment of productieomgevingen. Wij leveren sets in de voedingsmiddelen- en verpakkingsindustrie en oa. farmaceutische industrie.

Afhankelijk van het type camera dat wij meenemen kunnen wij 1057 per seconde beelden maken met een resolutie van 1280x1024. Het aantal beelden kan sterk worden verhoogd tot zelf 64.000 beelden per seconde, door de resolutie te verkleinen.

Gegevens die wij verzamelen kunnen wij rapporteren in de vorm van videobeelden in combinatie met meetdata al dan niet met klantspecifieke aanvullingen of advies.


Meer informatie over de camera's die wij hiervoor beschikbaar hebben, vindt u hier.

 

LEKDETECTIE

We zijn gespecialiseerd in het detecteren en vinden van lekkages. Met onze apparatuur en onze werkmethoden onderscheiden wij ons van anderen, net zoals wij dit doen op het gebied van van kwaliteit en dienstverlening. Wij kunnen lekkages detecteren in installaties, bouw, gas- en perslucht systemen, waterleidingen en transportleidingen, blusleidingen, daken van gebouwen en gasleidingen.

Meer informatie over lekdetectie instrumentatie, vindt u hier.

 

 

Terugbelservice
Laat uw nummer achter en wij bellen u graag terug:
Bedankt voor uw aanvraag, wij bellen u zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de terugbelservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel ons direct.
E-mail
Bedankt voor uw bericht, wij behandelen dit zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de berichtenservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel of email ons.