078 651 11 17

Flow- en Debietmetingen door operator Metesco

Metesco verzorgt flow-, debiet- en energiemetingen met de meest geavanceerde ultrasone clamp-on flowmeters momenteel op de markt. Shut-down voor inbouw of uitbouw of voor controle van bestaande meters is niet altijd mogelijk. Metesco Nederland beschikt over flow- en debietmeters die op de buitenzijde van de leiding worden geplaatst zónder inbreuk te maken op het systeem. Hiermee wordt verstoren van het proces voorkomen, terwijl er wel nauwkeurig gemeten wordt.

Wij verrichten naast flow of debietmetingen ook energiemetingen. Hiermee wordt kan in beeld worden gebracht wat het energieverbruik is van een machine.

Metesco heeft een grote verscheidenheid aan flow- en debietmeters beschikbaar:

  • Ultrasone clamp-on transit time flowmeter - Specifiek voor schone vloeistoffen (zonder deeltjes of luchtbelletjes)
  • Ultrasone clamp-on doppler flowmeter - Specifiek voor vervuilde vloeistoffen (met deeltjes of luchtbelletjes)
  • Ultrasone clamp-on hybride flowmeter - Geschikt voor metingen aan zowel schone als vervuilde vloeistof en voor energiemetingen
  • Balanceer computers - Voor het inregelen van balanceer ventielen van bijvoorbeeld Tour & Andersson (TA) en Oventrop
  • Hydrant flowmeters - Specifiek voor het aftesten van hydranten en pompen

Voor het meten in open kanalen zoals polder gemalen, sloten, half gevulde leidingen en afvoerkanalen hebben wij speciale flow- en debietmeters die zowel de stromingssnelheid, als de waterhoogte (waterpeil) kunnen monitoren. De flow wordt hiervanuit berekend.

Na het uitvoeren van de metingen kunnen gelogd gegevens digitaal worden aangeleverd als ruwe data of uitgewerkte rapportage.

Meer informatie over de instrumenten die Metesco toepast vindt u hier. Vanzelfsprekend kunnen wij de instrumenten ook te huur aanbieden, zodat u de metingen zelf kunt verrichten.

Terugbelservice
Laat uw nummer achter en wij bellen u graag terug:
Bedankt voor uw aanvraag, wij bellen u zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de terugbelservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel ons direct.
E-mail
Bedankt voor uw bericht, wij behandelen dit zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de berichtenservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel of email ons.