078 651 11 17

Grondankers worden toegepast in bouwkundige en civieltechnische constructies en in het bijzonder  voor het verankeren van grond kerende wanden, kademuren en constructies die worden belast door  opwaartse waterdruk zoals in tunnelbakken en dergelijke. Bepalen van de kracht uitgeoefend op- of door het injectieanker is niet eenvoudig en tijdens meten op hydraulische wijze bestaat de kans op lekkage en daardoor afname van de trekkracht van het anker.

 

 

Metesco heeft nu een programma van volledig stalen en gesloten drukdozen en ringloadcellen in haar programma opgenomen. Digitaal wordt de kracht op de ringloadcel of drukdoos gemeten en weergegeven. Optioneel is het ook mogelijk een netwerk van meerdere meetpunten aan te leggen – al dan niet draadloos – waarbij op een centraal opgestelde positie de waarden van alle aangesloten krachtopnemers wordt weergegeven en gelogd. Hierbij is het ook mogelijk de damwandplank verplaatsingen gelijktijdig te meten en te loggen en/of grenswaarden in te stellen die vervolgens project verantwoordelijken via SMS kunnen ontvangen. Dit maakt het mogelijk krachten en beweging die op de bouwkuip wordt uitgeoefend tijdens ontgraven of gedurende een bouwperiode plaatsvind nauwkeurig vast te leggen. De drukdozen zijn leverbaar in gesloten uitvoering voor krachten meten op bvb funderingen en in een holle uitvoering met verschillende diameters doorlaat, de zwaarste uitvoering heeft een capaciteit van 3000 kN. Bij een bouwhoogte van ca 60 mm voor de 3000 kN uitvoering. De nauwkeurigheid bedraagt bij ideale opstelling ca. 0.01%fs.

Onze terugbelservice
Of laat uw nummer achter en dan bellen wij u graag terug:
Bedankt voor uw aanvraag, wij bellen u zo spoedig mogelijk.
Terugbelservice
Laat uw nummer achter en wij bellen u graag terug:
Bedankt voor uw aanvraag, wij bellen u zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de terugbelservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel ons direct.
E-mail
Bedankt voor uw bericht, wij behandelen dit zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de berichtenservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel of email ons.