078 651 11 17

Solas stelt dat per 1 juli as. alle containers moeten worden gewogen voordat deze aan boord van een schip mogen.

Voordat een container mag worden geladen op een schip moet het gewicht worden bepaald door weging. Het is volgens het mondiaal van kracht zijnde verdrag vanaf 1 juli niet mogelijk een container te laden aan boord van een schip zonder dat het juiste gewicht is gecontroleerd. Er is geen uitzondering op deze eis.

 

Toegestane methodieken voor wegen

Onder de SOLAS richtlijnen zijn er twee toegestane methoden voor het wegen.

Methode 1 - vereist een weging van de container nadat deze is verpakt

Methode 2 - weging alle inhoud van de container samen met leeggewicht van de container als aangegeven op de deur van de container.

In de IMO-richtlijnen staat dat methode “2" ongeschikt en onuitvoerbaar is voor bepaalde soorten lading zoals bvb schroot, opgezakt graan en andere bulklading die niet eenvoudig apart kan worden afgewogen.

Het schatten van het gewicht is niet toegestaan. De verzender of verlader heeft een verantwoordelijkheid om het gewicht vast te leggen.

Weegapparatuur moet voldoen aan herleidbare certificering en kalibratie richtlijnen. Metesco heeft laboratorium apparatuur om uw weegapparatuur te kalibreren.

Ondertekend verificatie Een vervoerder moet kunnen rekenen op een door de verlader ondertekend document waarop verklaart het totaalgewicht wat dient te kloppen. Een document moet ondertekend zijn door de verlader.

Onze terugbelservice
Of laat uw nummer achter en dan bellen wij u graag terug:
Bedankt voor uw aanvraag, wij bellen u zo spoedig mogelijk.
Terugbelservice
Laat uw nummer achter en wij bellen u graag terug:
Bedankt voor uw aanvraag, wij bellen u zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de terugbelservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel ons direct.
E-mail
Bedankt voor uw bericht, wij behandelen dit zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de berichtenservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel of email ons.