078 651 11 17

Dordrecht, 30 juni 2016

---- Persbericht ----

SOLAS regelgeving vanaf 1 juli: Verplicht wegen zeecontainers
Vanaf 1 juli 2016 treedt de nieuwe SOLAS-regelgeving in werking  en moet er voor elk te verschepen container een compleet weegrapport beschikbaar zijn.

Deze nieuwe richtlijnen vormen een extra eis aan de al bestaande regels toe en moeten er voor zorgen dat er zekerheid is met betrekking tot de aangegeven massa van een container. De nieuwe SOLAS regels zijn aangenomen om veiligheid en zekerheid te bieden op vervoersschepen en op deze manier schade aan mens, machine en milieu te voorkomen.

Omdat niet elk bedrijf beschikt over container weegsystemen als bovenloopkranen,  carriers of containerkranen, heeft het Engelse bedrijf Strainstall UK Ltd. een mobiel weegsysteem ontworpen. Dit systeem stelt iedereen in staat containers snel, nauwkeurig en op iedere gewenste locatie te wegen.

Via bluetooth verbinding geeft het systeem gegevens door aan telefoon of tablet, via de meegeleverde app zijn de gegevens uit te lezen. Deze data wordt samen met verdere containergegevens en de weeglocatie opgeslagen en direct verwerkt in een rapport dat men kan verzenden via e-mail.

Strainstall is met de ontwikkeling van het CWS™ Portable Weighing Solution System tijdig ingesprongen op de nieuwe SOLAS richtlijnen vanuit de IMO (International Maritime Organization). Een lichtgewicht en flexibel systeem voor het uitvoeren van uw VGM en COG metingen. Voor Nederland is er een samenwerking met Metesco Nederland, welke deze systemen verhuurt en verkoopt.

“Door de samenwerking met Strainstall is Metesco Nederland in staat om Nederlandse (transport)bedrijven de gewenste en betrouwbare service te bieden op het gebied van portable containers wegen, zoals voorgeschreven in de vernieuwde regelgeving vanuit het IMO” , aldus Richard Zwakke, managing director Metesco Nederland BV.

Metesco Nederland is gevestigd in Dordrecht en levert meet- test en inspectie instrumenten voor verhuur en verkoop en biedt daarnaast additionele service in de vorm van meetdiensten, kalibraties en keuringen.

---- Einde bericht ----

Onze terugbelservice
Of laat uw nummer achter en dan bellen wij u graag terug:
Bedankt voor uw aanvraag, wij bellen u zo spoedig mogelijk.
Terugbelservice
Laat uw nummer achter en wij bellen u graag terug:
Bedankt voor uw aanvraag, wij bellen u zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de terugbelservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel ons direct.
E-mail
Bedankt voor uw bericht, wij behandelen dit zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de berichtenservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel of email ons.