078 651 11 17

Voorspankrachten in bouten meten met ®BOLTVALID MMD-W meetringen.

Deze nieuwe meetringen stellen u in staat om snel en efficiënt boutverbindingen te realiseren waarvan de voorspanning op elk moment afleesbaar is. De te realiseren boutspanning wordt gemeten waarbij wrijving op schroefdraad en onder boutkop wordt geëlimineerd en u de werkelijke voorspankracht onder de boutkop meet. De nauwkeurigheid van de te behalen voorspankracht is beter dan die bij elke aandraaimethoden en bovendien is er een uitleesmogelijkheid voorzien via kleurindicatie met een LED..

®BOLTVALID MMD-W Montage

®BOLTVALID MMD-W meetringen voldoen volledig aan de machinerichtlijn 2006/42/EG en zijn ontworpen conform de VDI 2862-2 klasse A uitgangspunten.

Op elk moment inzicht in de boutspanning na montage

De boutspanning direct zichtbaar naast de boutkop/moer via een LED indicator die de toe- of afname eenvoudig weergeeft.
Boutspanning monitoring met ®BOLTVALID
Boutspanning loggen of registreren via PC connectie en software, via WIFI, RFID, BleuTooth of analoge output. Idere bout zijn eigen ID/serienummer en uitleesbaar.
Natrekken van boutverbindingen

Met de ®BOLTVALID MMD-W

Is het mogelijk om aanhaalmomenten zonder risico en boutkrachtafname na te trekken. Een bijzondere uitdaging bij het op moment brengen van een boutverbinding is controle op de vereiste voorspanning in de bout. Factoren die dit beïnvloeden zoals embedding, wrijving boutkop/schroefdraad, lengte bout of smering leiden tot grote spreiding bij traditionele aanhaalmethodieken. Meten van de werkelijke boutspanning is een uitdaging en slechts mogelijk door onder de boutkop te meten met ®BOLTVALID meetringen. De uitkomsten zijn ook akoestisch of via een hoge loadcell te bepalen. Gebruik van de ®boltvalid-meetring is biedt het beste inzicht bij een uiterst lage montagehoogte en betaalbaarheid.
- Betere montageresultaten
- Inzicht in boutkracht gedurende gebruik/na montage
- Betaalbaar

Door continue verbinding via wifi bent u in staat om de de ontwikkelingen in uw boutverbinding te monitoren.

Met name in dynamische omgeving zoals flensverbindingen of bvb windmolens kunt u vroegtijdig op afstand veranderingen onderkennen en uw activiteiten daarop afstemmen.
Denk aan toepassing waar risico’s ontstaan, schade kan optreden of machine/productie stelstand aan de orde is.
- Monitoring en aansturen van alarmsignalen.
- Onderhoudsdiensten , meldkamers of operators waarschuwen al dan niet via internet.
- Machines vroegtijdig stoppen voordat schade optreedt.
- Predictive maintenance processen opzetten en noodzaak van actie bepalen.
- Bijdrage leveren aan BIG-DATA voor analyse van systemen/processen.
- Met RFID opname van boutspanning controles in uw inspectierondes.

    

Onze terugbelservice
Of laat uw nummer achter en dan bellen wij u graag terug:
Bedankt voor uw aanvraag, wij bellen u zo spoedig mogelijk.
Terugbelservice
Laat uw nummer achter en wij bellen u graag terug:
Bedankt voor uw aanvraag, wij bellen u zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de terugbelservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel ons direct.
E-mail
Bedankt voor uw bericht, wij behandelen dit zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de berichtenservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel of email ons.