078 651 11 17

Komkommertijd, meestal warm, de laatste tijd wel erg warm zelfs.

Niet iedereen is met vakantie. Er zijn echter nog steeds personen aan het werk die onder de huidige temperatuur omstandigheden daar een serieuze kluif hebben.
's Winters weet men in de bouw dat er regels zijn die voorschrijven het werktempo aan te passen, dan wel de omstandigheden aan te pakken die werken in koude veraangenamen. Deze richtlijnen zijn beschreven in de ARBO wet.

 

 

 

Maar hoe gaan we om met de warme omstandigheden op dit moment?

Als een werkplek te warm is zullen werknemers minder goed presteren en kunnen zij bovendien ziek worden. Het gaat hierbij niet alleen om mensen die beschut in een kantoor werken, maar ook om werknemers in loodsen en vooral zij die werken in de volle zon. bovendien komt daarbij kijken het soort werk wat wordt uitgevoerd.


Werkgevers moeten maatregelen treffen om gezondheidsschade als gevolg van warmte te voorkomen. Wanneer tref je nu maatregelen? Die momenten zijn bepaald in de ARBO wet en kun je meten of tegengaan.


Je kunt bijvoorbeeld meten en de WBGT Index bepalen. Die index komt voort uit meten van de luchtvochtigheid, de temperatuur, de stralingstemperatuur in combinatie met een factor voor de aard van het werk en de aard van de kleding die men vaak verplicht moet dragen. Het indexgetal is daarbij een waarde die aangeeft welke aanpassingen in het werk noodzakelijk zijn om gezondheidsschade te voorkomen.

WBGT meters kunt u huren bij Metesco Nederland B.V.

 

Hier treft u meer informatie vanuit de overheid aangaande werken onder warme omstandigheden.

Nederlandse Overheid

Belgische Overheid

 

wbgt, hittestress, warmtestress

Onze terugbelservice
Of laat uw nummer achter en dan bellen wij u graag terug:
Bedankt voor uw aanvraag, wij bellen u zo spoedig mogelijk.
Terugbelservice
Laat uw nummer achter en wij bellen u graag terug:
Bedankt voor uw aanvraag, wij bellen u zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de terugbelservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel ons direct.
E-mail
Bedankt voor uw bericht, wij behandelen dit zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de berichtenservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel of email ons.