078 651 11 17

Huren, ook bekend als verhuur of verhuren, is een overeenkomst waarbij een betaling wordt gedaan voor tijdelijk gebruik van een goed, dienst of eigendom van een ander. Simpel, supereenvoudig concept waarbij de inzet of het gebruik van een goed wordt verhoogd en de kosten voor de gebruiker lager uitkomen.

Feitelijk was het verhuur van goederen decenia terug de aanzet tot ontstaan van de deel-economy van 2019.

Sharing Measuring Solutions is wat Metesco (samentrekking; MEten, TEsten, COntroleren) tot uitvoer brengt.

De deeleconomie is de laatste jaren gegroeid door particuliere initiatieven en maakt ook daar een sterke groei door. Te denken valt aan bvb Repair Café, Air B&B, car sharing etc. en nog veel meer. In relatie tot een commercieel doel zie je dat Peerby en Car Sharing bedrijven dit oppakken door een platform ter beschikking te stellen waar particulieren goederen of voertuig verhuren aan andere particulieren tegen betaling.

De essentie in de particulieren sector van huren is veelal dat men - geld - wil besparen.

U als eigenaar van het goed levert het wat geld op, uw huurder betaalt minder. Met dit concept wat nu, maart 2019, nog veel groter zou kunnen zijn besparen we dus als bezitter en gebruiker, maar bovenal besparen we op grondstoffen, dus milieu. Immers: onttrekken van grondstoffen levert meestal afval op. Huren spaart het milieu.

Zakelijk, B2B gezien geldt feitelijk hetzelfde. De huurder bespaart op kosten, de verhuurder creëert zijn of haar verdienmodel en stelt een hoeveelheid goederen beschikbaar aan een zo’n breed mogelijk aantal gebruikers. Ook hier geldt: besparen, minder grondstoffen omdat de eindgebruikers zelf niets meer kopen.

Aanschaffen doe je niet omdat het altijd goedkoper is, ook al niet omdat je graag goederen beheert en al helemaal niet om het dagelijks, wekelijks of jaarlijks te onderhouden te keuren of te certificeren en ook al niet omdat je liever je geld in assets onderbrengt en daardoor niet bijdraagt aan het bedrijfsresultaat.

Metesco Nederland speelt in op deze trend, net als vele andere bedrijven zoals Boels, Cramo, Europe car of Hertz. Verhuurbedrijven herkennen de mogelijkheid tot besparing op grondstoffen en bieden deze voordelen aan hun klanten in combinatie met “on demand” beschikbaarheid als businessmodel.

“On demand”, ook weer zo’n moderne kreet die wel degelijk de lading dekt voor bestaande, maar vooral voor de nieuwe generatie inkopers. Die zijn gewend aan instant antwoorden van Google, die weten niet beter direct dan antwoord op een vraag bij Wikipedia te vinden, die zijn dag en nacht, 24/7 bereikbaar voor vrienden en collega's. Snel en direct antwoord op een oplossing voor een materieelprobleem was en is voor velen de ultieme wens, voor de millenials en generatie Z, is dit minimaal een eis en niet geheel onlogisch dat dat zo is. Zij eisen dus dat de noodzakelijke en gekeurde en gekalibreerde apparatuur ad-hoc beschikbaar, 24/7/365, net zoals alle andere zaken die hen "on demand" wordt voorgeschoteld.

Voor verhuurbedrijven is "on demand" hun businessmodel, voor eigenaren of niet commerciële beheerders een crime om bij te houden dan wel te realiseren en dan hebben we het maar niet over de kosten in eigen beheer.

Huren, zo gek nog niet.

Onze terugbelservice
Of laat uw nummer achter en dan bellen wij u graag terug:
Bedankt voor uw aanvraag, wij bellen u zo spoedig mogelijk.
Terugbelservice
Laat uw nummer achter en wij bellen u graag terug:
Bedankt voor uw aanvraag, wij bellen u zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de terugbelservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel ons direct.
E-mail
Bedankt voor uw bericht, wij behandelen dit zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de berichtenservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel of email ons.