078 651 11 17

Nieuw in verhuurprogramma:

Fluke ii900 Industriële akoestische lekdetectie camera

 

Fluke ii900 Industriële akoestische perslucht lekkage detectie camera

De locatie van een geluidsbron kunnen wij met het menselijk gehoor onderscheiden door de onderlinge afstand tussen onze oren. Het looptijdverschil tussen de ontvangst linker en rechteroor maakt dat onze hersenen interpreteren dat waar geluid het eerst wordt ontvangen waarschijnlijk de bron van het geluid ligt.

De Fluke ii900 akoestische lekdetectie camera werkt min of meer ook zo en laat in een videobeeld de locatie zien van waar perslucht-, gas- of hoogfrequente geluiden ontstaan in uw installatie. De allernieuwste FLUKE ii900 met SoundSight™-technologie kunt u nu huren van Metesco Nederland en stelt u in staat geluid van een persluchtlekkage zichtbaar te maken in een videobeeld tot een afstand van 50-80 meter.

De compacte Fluke ii900 camera die Metesco aanbiedt voor verhuur is uitgerust een groot aantal microfoons die zijn opgesteld naast en boven elkaar en waarmee de richting en positie ten opzichte van het cameravlak snel in kaart is te brengen. Uw onderhoudsinspecteur is hiermee in staat om snel en nauwkeurig perslucht-, gas- en vacuümlekkage in beeld te brengen.

Geïnteresseerd in het huren van deze unieke lekdetectie camera? Kijkt u ook de productpagina voor meer informatie of neem vrijblijvend contact met ons op!

Sinds kort is dit proces gevangen in moderne portable meetapparatuur wat een microfoonbord heeft van een zekere afmeting met een tiental gevoelige microfoons naast en onder elkaar.

Akoestische camera's gebruiken hypersnelle electronica en rekentechniek om de richting te bepalen van waaruit het geluid komt door vergelijking van de meetmicrofoons. Het resultaat wordt zichtbaar gemaakt op een scherm in de vorm van een heat map overlay op een normaal videobeeld. De combinatie videobeeld-heat map presentatie laat zien waar zich de geluidsbron bevindt.

Ontiegelijk snel en eenvoudige perslucht lekkages opsporen, bronnen detecteren, foto maken en rapporteren. Simpel, echter technisch gezien een hoogstandje in de ontwikkeling van portable meet- en detectie apparatuur.

Met deze nieuwe krachtige akoestische digitale camera’s zijn deze apparaten geschikt voor storingsdiagnose, of opsporen luchtlekkage in installaties, treinen, of akoestische lekkage binnen gebouwen zichtbaar te maken. Verder is de akoestische camera een belangrijk hulpmiddel voor detectie van geluid bijv. machinekappen of gebouwen.

 

Toepassingen:

Gebruikers van akoestische camera systemen. (acoustic camera systems)

De gebruikstoepassing is ongekend. Automotive, rail/spoorindustrie, windenergie, milieu, transport, ruimtevaart - en nog veel meer takken van industrie hebben te maken met geluidsproblemen.

 

Neem bijvoorbeeld de civiele techniek. Metesco kan assisteren bij het detecteren van bijvoorbeeld voegovergang problemen, klapperende opleggingen van bruggen simpel door te luisteren. Geen buitendienststelling, geen gedoe met wegafzettingen of hoogwerkers en nog veel meer voordelen.

In en rondom de arbo sector: detectie oorzaak en bron omgevingslawaai, lekkage van geluid in machinekamers of akoestische ruimten, maar ook bijvoorbeeld het uitfilteren van die belachelijk luide motorfiets die in een groepje voorbij rijdt. Justitie is met deze camera dus druk in de weer dit te koppelen aan overtreding en boetesystemen.

 

De meettechniek heeft zich dus al snel bewezen en vindt steeds bredere toepassing.

 

Onze terugbelservice
Of laat uw nummer achter en dan bellen wij u graag terug:
Bedankt voor uw aanvraag, wij bellen u zo spoedig mogelijk.
Terugbelservice
Laat uw nummer achter en wij bellen u graag terug:
Bedankt voor uw aanvraag, wij bellen u zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de terugbelservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel ons direct.
E-mail
Bedankt voor uw bericht, wij behandelen dit zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de berichtenservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel of email ons.