078 651 11 17

Netspanning vervuiling ontstaat deels door slechte kwaliteit voorschakelapparatuur.!

Meestal zoekt men in de verlichtings industrie naar de beste verhouding tussen efficiency van een verlichtingsinstallatie en Lumen (lm/W)
In deze beoordeling zal ook het armatuur en de lichtverdeling moeten worden meegewogen.  belang.
Voor lampen met een zuivere weerstand is dit een mogelijk uitgangspunt voor het ontwerp van een installatie.
Indien de sinusvorm bij stroomafname door verlichting een andere vorm heeft dan de spanning ontstaan er harmonischen in de installatie welke verstoring geven.
Er is dan mogelijk kans op netvervuiling en negatieve effecten zoals extra energiegebruik, warmteontwikkeling, trilling in machines enz.

Zodra de opgenomen stroom niet in fase loopt met de spanning spreken we van faseverschuiving. waardoor effecten van bvb hoog verbruik ontstaan
doordat een deel van de stroom wordt terug geleverd aan het elektriciteitsnet . (reactieve stroom).

Meten van de netkwaliteit met PQ apparatuur van metesco maakt het mogelijk inzicht te bieden in de problemen met of door de netkwaliteit.
Met TRUE- RMS meters of PQA apparatuur kunnen alle waarden correct worden gemeten gemeten en kan men een oordeel vellen over de netkwaliteit.
Hiermee krijgt u inzicht in de harmonischen en kunt u veroorzakers van netvervuiling traceren en corrigeren.

LED verlichting, spaarlampen en andere verlichting hebben voor- en nadelen vergeleken met traditionele verlichting als de gloeilamp.
Nadelen zijn echter vaak de hoge prijs en ten opzichte van traditionele verlichting ‘koude’ kleur van het licht, maar een groter nadeel betreft de
slechte PF van LED’s met een laag vermogen. Dit wordt vaak veroorzaakt door hoge opgenomen harmonische stroom
Dit effect treedt ook op bij spaarlampen en verlichting met een slecht elektronisch voorschakelapparaat. Door te kiezen voor kalitatief goede filters en voorschakelapparatuur  wordt vervuiling voorkomen.

Metesco Nederland BV Verhuurt PQ apparatuur, netanalysers, RMS meetapparatuur, schrijvende meters om voorgenoemde verschijnselen te analyseren en in kaart te brengen.
Wij verhuren apparatuur van FLUKE, HIOKI, HT-ITALIA,

Kijkt u op de websites van desbetreffende fabrikanten voor informatie of bel 078 6511117
Wij verhuren en verkopen Chauvin Arnoux; Fluke; Hioki; HT Italia; Dranetz; Megger;

Onze terugbelservice
Of laat uw nummer achter en dan bellen wij u graag terug:
Bedankt voor uw aanvraag, wij bellen u zo spoedig mogelijk.
Terugbelservice
Laat uw nummer achter en wij bellen u graag terug:
Bedankt voor uw aanvraag, wij bellen u zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de terugbelservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel ons direct.
E-mail
Bedankt voor uw bericht, wij behandelen dit zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de berichtenservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel of email ons.