078 651 11 17

"Torenhoog" probleem voor leverancier

Een leverancier van ons op gebied van ATEX telecom producten dacht misbruik te maken van de website van veel van haar klanten,  waaronder die van Metesco. Zij misbruikten in een adwords campagne onze firmanaam (en die van anderen) in een slinks verborgen link waardoor bezoekers dachten naar Metesco te linken maar op de website van leverancier kwamen. Controle op andere namen van haar grootste afnemers leerde dat zij dit ook met hen zo hadden ingericht. Best flauw natuurlijk als je als leverancier onder andermans duiven schiet.


Niets mis met gebruik van onze naam, zelfs te waarderen. Als dit zich volgens Google SEO richtlijnen beperkt tot door haar betaalde zoekwoorden, ok geen enkel probleem. Zij namen echter onze volledige bedrijfsnaam op in een advertentie met een misleidende link naar haar eigen website. Crimineel gedrag wat op internet als absoluut "not done" / "erg fout" wordt gezien. In de rechtspraak ziet men dit als misleiding.

Google ziet dit ook zo en verstrekt penalties en lagere website ranking & indexering voor de overtreder omdat op deze wijze ook Google misbruikt wordt. Uiteindelijk resultaat: averechts effect op wat de plannen waren. Minder bezoekers op hun website, internationaal. Ai...... hoe triest..... De tip om juridische stappen te ondernemen van Google hebben we maar weggewuifd om reden dat we hierboven staan.

De advertentie stond lullig genoeg als adwords annonce altijd bovenaan bij zoeken naar een product van of de naam Metesco (ook igv andere namen). Daardoor, en door de hele inrichting van de advertentie werden Metesco klanten omgeleid. 

Doodzonde begaan door een degelijk Duits bedrijf en gevolg van een ondoordacht, narcistisch en kinderlijk besluit. Hoe triest is het te ervaren dat je wordt bedot (zacht uitgedrukt) door je leverancier waar je vertrouwen in hebt en jaren mee samenwerkt. Hoe ver moet je dalen op de ladder van eigenwaarde om te komen tot een dergelijk besluit! Uit gesprekken met "conculega's" is gebleken dat zij dit ook als in- en intriest ervaren en in toekomstige aankoopkeuzes dit laten meewegen in hun toekomstige samenwerking met levancier. Extra pijnlijk dus voor het management van de knullige nitwit in kwestie en waar bovendien het trieste gedrag nu terug komt als een boemerang in eigen gezicht.

Metesco richt zich juist op samenwerken, productkennis en service. Daardoor staat ons het water niet aan de lippen. Openheid, oprechtheid, fatsoen en normbesef is bij Metesco Nederland een belangrijk punt in nastreven van kwaliteit. Dit komt tot uiting in een gestaag groeiende klantenkring, goede relatie met onze klanten en leveranciers en een stabiele omzetgroei.

Moraal van dit verhaal:
Triest, slechts verliezers en de wetenschap dat je zelfs de meest vriendelijk ogende personen waar je jaren zaken mee doet niet altijd kunt vertrouwen. Inmiddels is het na ons indringernd verzoek verwijderd. Schade die wellicht is aangericht bij ons (en wellicht ook uw) bedrijf telt echter door. Triest, vooral ook voor de firma in kwestie. Wie wil er uiteindelijk nog zaken doen met zo'n bedrijf dan wel dergelijke personen die niet te vertrouwen zijn?

Tip voor collega bedrijven: check komende tijd uw directe bezoekersstroom naar uw domein maar eens. Is er een toename, (bij ons zichtbaar ondanks vakantietijd) dan was u ook onderdeel van deze uiterst kinderlijk en flauwe adwords campagne.

Onze terugbelservice
Of laat uw nummer achter en dan bellen wij u graag terug:
Bedankt voor uw aanvraag, wij bellen u zo spoedig mogelijk.
Terugbelservice
Laat uw nummer achter en wij bellen u graag terug:
Bedankt voor uw aanvraag, wij bellen u zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de terugbelservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel ons direct.
E-mail
Bedankt voor uw bericht, wij behandelen dit zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de berichtenservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel of email ons.