078 651 11 17

Onze Seitner Form+Test drukbank is gecombineerd met een trekinstallatie voor testen van testklokken tot 100 ton. Na wat rekenwerk bleek ons vermoeden juist. De testbank, die dusdanig is ruim overgedimensioneerd ter voorkoming van vervorming, kan kan ook 100 ton trekkracht aan (SWL).  Berekeningen met 2,5 maal de proeflast gaven aan dat 100 ton WLL ruimschoots wordt gehaald mede door de hoge stijfheid van het frame en wijze van constructie. Dus stoute schoenen aan en Holle Vijzel van 250 ton besteld voor genereren van de benodigde trekkracht, wat machinaal kotterwerk bij ons in de werkplaats en een setje klauwen en assen laten draaien en een nauwkeurige holle loadcell besteld zodat na wat montage, aansluiten en afstellen eea geschikt is voor de meest loadcellen die in Nederland in gebruik zijn.  

Vanaf heden beschikt Metesco daardoor over een computer gestuurde trekbank voor testklokken, trekkrachtmeters en loadcellen tot 100 ton capaciteit. De nauwkeurigheid ligt ruim binnen de verwachting en de aansturing via de Seidner / Walter+Bay controller en servo gestuurde pomp maakt het kiezen en instellen van een testcyclus zeer eenvoudig. Metesco heeft nu 5 laboratorium testbanken van oa. LLoyd Instruments en Seidner met meetbereik van 0,01 N tot 300000 Newton. voor compressie en van 1 N tot 100.000N voor tension.

Uiteraard hebben wij rondom onze machines een veiligheidscherm aangebracht conform de eisen in de Arbo Wet. Likje verf in dezelfde kleur van de testbank en dan is eea klaar voor de verhuizing naar Ridderkerk.

Onze terugbelservice
Of laat uw nummer achter en dan bellen wij u graag terug:
Bedankt voor uw aanvraag, wij bellen u zo spoedig mogelijk.
Terugbelservice
Laat uw nummer achter en wij bellen u graag terug:
Bedankt voor uw aanvraag, wij bellen u zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de terugbelservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel ons direct.
E-mail
Bedankt voor uw bericht, wij behandelen dit zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de berichtenservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel of email ons.