078 651 11 17

Meten doen we overal.  
Iedereen is bezig met meten in het dagelijks leven en vaak beseffen we dit niet eens.


De werking van onze TomTom in de auto of telefoon berust op meten met ultra-stabiele klokken en afstand. Iedere kleine fout in dit proces maakt dat u niet aankomt op de juiste plaats of adres.


Bouten die u besteld bij één leverancier passen in elkaar met moeren besteld bij en gemaakt door een andere leverancier. Door onafhankelijke metingen, soms ver uit elkaar, passen ze toch op elkaar.

Voor voedselproducenten is de optimale temperatuur voor het bereiden van koekjes noodzakelijk zodat ze niet verbranden of in ieder geval controle is over het energieproces.

Voor social media clubs als Facebook, Linkedin en Twitter is het belangrijk om te meten wie waar en hoe vaak op klikt om dit vervolgens te kunnen verkopen aan klanten als Metesco die dan aan de hand van het aantal bezoekers (kliks) wordt afgerekend.

Meten is zo'n ingebakken dagelijkse activiteit dat we er niet bij stilstaan en het feitelijk vanzelfsprekend vinden.
Metesco Nederland heeft hier haar business van gemaakt en levert de meest exotische instrumenten voor verhuur, maar ook voor verkoop. Meten met de juiste meetinstrumenten kan tot verbeteringen leiden in het meetproces en dat kan verstrekkende gevolgen hebben.

Als voorbeeld: moderne straalmotoren worden gebouwd met een zeer hoge nauwkeurigheid waarbij per motor ongeveer 200.000 afzonderlijke metingen tijdens productie worden verricht. Sommige metingen zijn eenvoudig en anderen ingewikkelder. Sommige worden verricht op een fabrieksvloer, anderen in gespecialiseerde meetlaboratoria. Maar door vertrouwen te hebben in elke afzonderlijke meting besparen gebruikers van meetmiddelen tijd en geld en verhogen daarmee de kwaliteit van hun producten. Niet meten resulteert in fouten en toenemende kosten.

Zo bestaat bvb onze klantenkring uit ingenieurs of controlebureau's die zich dagelijks afvragen:

Zijn de behaalde of benodigde meetresultaten accuraat genoeg?
Werkt het meettoestel correct en welke hebben we nodig?
Hoe essentieel is de meting?
Als het resultaat niet aansluit, ontstaan er dan afbreukrisico's of zal iemand geld verliezen?
Of: ontstaan er persoonlijke risico's?


Hieruit blijkt dus dat meten belangrijk is en de instrumenten waarmee dit gebeurt idem dito. Metesco Nederland verhuurt instrumenten voor meten van onder andere:


lengte, trilling, gewicht, uitlaatgassen, beweging, snelheid, kracht, flow, windsnelheid, volume, hoogte, versnelling, temperatuur, spanning, stroom, energie, massa, vlakheid, uitlijning, drukvastheid, poreusiteit, dichtheid, hardheid, toleranties, laagdikte, diktemetingen, gassen, explosiegevaar, tijd, valsnelheid, weerstand, wrijvingsweerstand, druk, vlaktedruk, kleur, geluid, geluidssnelheid, straling, zuurgraad, toxisiteit enz

 

meten, huren, verhuur, schrijvende-meter

Onze terugbelservice
Of laat uw nummer achter en dan bellen wij u graag terug:
Bedankt voor uw aanvraag, wij bellen u zo spoedig mogelijk.
Terugbelservice
Laat uw nummer achter en wij bellen u graag terug:
Bedankt voor uw aanvraag, wij bellen u zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de terugbelservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel ons direct.
E-mail
Bedankt voor uw bericht, wij behandelen dit zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de berichtenservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel of email ons.