078 651 11 17

Fluke ii900 Industriële akoestische lekdetectie camera

Nieuw in verhuurprogramma Fluke ii900 akoestische

De Fluke ii900 akoestische lekdetectie camera laat de locatie zien van persluchtsystemen, gaslekkages en corona effecten in hoogspannings installaties. De allernieuwste lekdetectie apparatuur van FLUKE ii900 met SoundSight™-technologie huurt u tegen betaalbaar tarief en stelt u in staat geluid van een persluchtlekkage zichtbaar te maken in een videobeeld tot een afstand van 50-80 meter.

De compacte Fluke ii900 detectie camera die Metesco aanbiedt voor verhuur is uitgerust een groot aantal microfoons die zijn opgesteld naast en boven elkaar en waarmee de richting en positie ten opzichte van het cameravlak snel in kaart is te brengen. Uw onderhoudsinspecteur is hiermee in staat om snel en nauwkeurig perslucht-, gas- en geluidslekkage of bronnen in beeld te brengen.
 

Gebakken lucht….

Nee, ook u bespaart aanzienlijk op persluchtkosten met de FLUKE ii900

 

Door lekkages in perslucht systemen te verhelpen verhoogt u structureel de prestaties van uw persluchtinstallatie en bespaart u aanzienlijk op energiekosten. Minder energie, minder Co2 productie en door dit instrument te huren deelt u het bezit met anderen waardoor ook nog minder grondstofverbruik.

Nieuwe technische ontwikkelingen van Fluke biedt middels de ii900 akoestische camera u de mogelijkheid om snel en efficiënt lekkages in uw systemen inzichtelijk te maken waardoor uw systemen nog meer aansluiten op de NEN / ISO 8573 wat u vanuit uw ISO kwaliteitstreven tracht te realiseren.

Nauwkeurige en kostenbesparende inspecties vormen de basis voor lagere energie en onderhoudskosten.

Perslucht is een schone en efficiënte energiebron in de industrie. Makkelijk te vervoeren, schoon, lage installatiekosten, betrekkelijk veilig (met name bij ondergrondse werken of in ATEX omgeving) Het is betrouwbaar en de gereedschappen zijn veelal compact maar toch krachtig.

Perslucht genereren levert een energiebron met lage energiedichtheid tegen relatief hoge energiekosten. Productie van perslucht heeft dus een uiterst laag rendement, gemiddeld 3 tot 5%. Dit komt doordat er warmte vrij komt tijdens compressie in de compressor, weerstand in de doorstroming in – lang - leidingwerk, reductie van de hoge naar lagere druk. Perslucht is dus niet energie-efficiënt.

80% van de kosten van perslucht heeft betrekking op het vrbruik van de compressor en vervoer door leidingen. Wanneer we dit beseffen en als vertrekpunt nemen dat alle perslucht leiding systemen lekkages vertonen dan zal men beseffen dat lekkages vreselijk duur uitpakken en geminimaliseerd moeten worden. Een perslucht lekkagereductie van bvb 200 l/min bij atmosferische druk levert op jaarbasis al snel zo’n € 2.000,00 besparing op.

De grote lekkages hoort men van wel en merkt men aan afname van geleverde energie, kleinere en dan een veelvoud van kleine lekkages in een groot systeem resulteren in serieuze lekkages die duizenden Euro’s aan energieverlies opleveren.

Door het gemakkelijke transport door leidingen, het redelijk probleemloos werken van persluchtsystemen is onderhoud daaraan veelal een ondergeschoven kindje. De persluchtcompressor krijgt met regelmaat zijn onderheoudsbeurt, echter de leidingen en slangsystemen worden vrijwel niet beoordeeld en onderhouden.

Het voorstel van Metesco luidt dan ook: maak een onderhouds en lekkage management systeem op voor uw leidingwerk, slangen en gereedschappen.

Persluchtverbruik als gevolg van lekkage visualiseren.

 

Persluchtverbruik door lekkage is makkelijk te indiceren: alle persluchtverbruikers uitzetten of afkoppelen en monitoren hoe vaak een compressor aanslaat geeft al een aardig beeld. Door bvb een Power Quality Meter te huren van Metesco kunt u het elektrische energieverbruik van de compressor registreren in tijd van een onbelast systeem. U kunt omrekenen met het rendement van uw compressor, het gewenste drukbereik en dan rekent u uit een sommetje wat uw perslucht- energieverlies in de leidingen is. Simpele analyse dus.

Ook uw werktuigen en gereedschappen lekken intern. Het is dus zaak perslucht geconditioneerd aan te bieden aan het leidingwerk. Stof, zand, roestdelen, al deze zaken veroorzaken slijtage in de aandrijving van de persluchtgereedschappen en dus luchtverlies en dus energieverlies. Filters, drogers enz. zijn dus een must-have in een goed systeem. Niet alleen vanuit eneregiebesparings oogpunt, maar ook vanuit levensduurverlenging van uw werktuigen. Immers, ook onderhoud en stilstand voor reparatie kost geld en energie.

 

Dus het advies van Metesco Nederland luidt:

Voorkom lekkages

Reduceer bestaande lekkages

 

Conditioneer uw perslucht

 

 

 

 

 

persluchtlekkage, fluke, ii900
Akoestische camera, fluke i910
energieverlies, energiebesparen, akoestische ultrasoon camera
corona-detectie, hoogspanning, flukeii900, detectie, persluchtsysteem
Productinformatie aanvraag
Bedankt voor uw aanvraag, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Helaas is er een fout opgetreden bij het verwerken van uw aanvraag, neem a.u.b. op een andere manier contact met ons op.
Kenmerken
  • Heatmaps overlay videobeeld MP4
  • Heatmaps overlay JPG of PNG
  • Lekkage meten: 2 kHz tot 52 kHz
  • Akoestisch detectiebereik:
  • 29,7 dB tot 120 dB SPL bij 2kHz
  • Verwisselbare accu, standtijd: 6 uur
Scan voor mobiel
QR code
Terugbelservice
Laat uw nummer achter en wij bellen u graag terug:
Bedankt voor uw aanvraag, wij bellen u zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de terugbelservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel ons direct.
E-mail
Bedankt voor uw bericht, wij behandelen dit zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de berichtenservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel of email ons.