078 651 11 17

Beton Rijpheidscomputer

 

Huur uw rijpheidscomputer bij Metesco Nederland

De MC900-S rijpheidscomputer kan vier verwarmingsinstallaties besturen, elk op basis van één meetpunt. De vier stuur-processen gaan uit van dezelfde instellingen en hetzelfde tijdstip van starten, maar verlopen verder geheel onafhankelijk van elkaar. Na elk meetinterval bepaalt de MC per stuuruitgang of de warmtetoevoer nog door moet gaan om op het eind van de looptijd de gewenste eindrijpheid te behalen.

Daarbij wordt verondersteld dat de betontemperatuur eerst nog een uur op de waarde van dat moment blijft en daarna daalt met de ingestelde afkoeling tot een seizoengebonden ondergrens. Als de prognose tot voldoende rijpheid leidt, volgt uitschakeling van de warmtetoevoer. Die volgt ook als de grenswaarden voor stooktijd of betontemperatuur worden bereikt.
De prints (of bij gebruik PC het PC-scherm) geven alle relevante informatie over het verloop van het stuurproces. Instellingen en resultaten kunnen tijdens of na een meting worden afgelezen in het display of worden geprint op de ingebouwde thermische printer. De afneembare geheugenmodule maakt verwerking van de resultaten ook mogelijk op een elders opgestelde PC. Daartoe worden een cd-rom en een aansluitsnoer meegeleverd.


Sterkteontwikkeling van beton wordt sterk beïnvloed door de temperatuur. Door een calculatie uit te voeren van parameters als C-waarde, temperatuur en tijd is het mogelijk om de rijpheid van het beton te bepalen of een keuze te maken bij te warem in bvb tunnelbouw. De sterkteontwikkeling en drukvastheid is redelijk nauwkeurig vast te stellen en uit te drukken in de gewogen rijpheid. Door kubussen te drukken van het beton wat is gestort is het ontkistingsmoment of voorspanmoment te bepalen.

 

Rijpheidscpmuter huur bij Metesco Nederland
rijpheidscomuter verboom, metesco nederland, 4 kanaals thermokoppel type J
Productinformatie aanvraag
Bedankt voor uw aanvraag, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Helaas is er een fout opgetreden bij het verwerken van uw aanvraag, neem a.u.b. op een andere manier contact met ons op.
Kenmerken
  • 4 temperatuuringangen
  • besturingsuitgangen
  • Ingebouwde thermo printer
  • Losse geheugenmodules
  • Meetinterval tot 10 per seconde
  • Intuitief instelbaar
Download PDF
Scan voor mobiel
QR code
Terugbelservice
Laat uw nummer achter en wij bellen u graag terug:
Bedankt voor uw aanvraag, wij bellen u zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de terugbelservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel ons direct.
E-mail
Bedankt voor uw bericht, wij behandelen dit zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de berichtenservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel of email ons.