078 651 11 17

Megger TDR1000 - Kabelbreuk meter

De TDR1000 heeft een bereik van wel 5 kilometer en een resolutie vanaf 0,1 meter. Door een sterke puls op een kabel te zetten kan het instrument door de terugkerende echo op te vangen de lengte van de kabel detecteren. Er volgt een tweede puls om eventuele fouten zoals kortsluiting of open kabeleinden te vinden.

De TDR wordt veel gebruikt in de communicatie en telecomindustrie, voor bijvoorbeeld kabels in datacentra. Het instrument heeft een trace functie waarmee u de resultaten van verschillende kabels kunt vergelijken.

Om de TDR te kunnen toepassen heeft u idealiter de impedantie van kabel en de propagation velocity factor van de kabel nodig.

Vaak is het zo dat de kabelloop niet bekend is bij de monteur. U kunt dan wel de afstand tot de breuk bepalen, maar de afstand vertelt u dan niet waar de loopt. U kunt hierbij dan een 2e instrument huren, zoals de Digicat van Leica, waarmee u dan zowel de kabelloop als de afstand tot de breuk kunt bepalen.

 

Megger TDR1000 - Kabelbreuk meter
Megger TDR1000 - Kabelbreuk meter
Productinformatie aanvraag
Bedankt voor uw aanvraag, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Helaas is er een fout opgetreden bij het verwerken van uw aanvraag, neem a.u.b. op een andere manier contact met ons op.
Kenmerken
  • Time Domain Reflector (echo pulse)
  • 5 km meetbereik, resolutie 0,1 meter
  • Auto setup voor direct gebruik
  • Tweede puls voor foutdetectie
  • Trace hold functie
  • 14 uur meten op een volle batterij
Scan voor mobiel
QR code
Terugbelservice
Laat uw nummer achter en wij bellen u graag terug:
Bedankt voor uw aanvraag, wij bellen u zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de terugbelservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel ons direct.
E-mail
Bedankt voor uw bericht, wij behandelen dit zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de berichtenservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel of email ons.