078 651 11 17

Fluke 438-II - Power Quality & motor Analyser

Huur uw FLUKE 438 Motor Analyser

Binnen de categorie Elektrotechniek heeft Metesco Nederland een groot aantal analysers beschikbaar. Met de 438-II Power Quality & Motor Analyser van Fluke hebben we de categorie Netanalysers uitgebreid met een unieke motortester.

De Fluke 438-II wordt toegepast voor het monitoren van de netvoedingskwaliteit in uw werkomgeving (Power Quality gedeelte) en elektrische en mechanische prestaties van elektromotoren (Motor Analyser gedeelte). 

Power Quality meters van Fluke

De 438-II pqa is een 3F+N netanalyser voor het meten en analyseren van o.a. elektrisch vermogen, spanning, stroom, (schijnbaar) vermogen, harmonischen en arbeidsfactor. Het instrument is een integrerend meetapparaat, wat betekent dat u probleemloos een week kan loggen met 1 seconde meetinterval. De belangrijkste parameters worden tijdens deze meting opgeslagen, niet-relevante data wordt gedumpt.

Met de meegeleverde Fluke Powerlog 430-II software kan de vastgelegde data zeer uitgebreid worden geanalyseerd, om hier vervolgens rapportage van op te stellen. Aanvullend is het instrument voorzien van een energieverliescalculator, waarmee (potentiele) verspilling wordt gedetecteerd en voorkomen.

Motor Analyse met de 438-II

Aan de hand van de motoranalyse functie in de Fluke 438 analyser is het mogelijk om het mechanisch vermogen van elektromotoren te berekenen zonder het gebruik van externe sensoren. Daarbij kan het instrument volgens de NEMA/IEC-richtlijnen automatisch de motorafstelling berekenen. In de motoranalyse modus worden resultaten van de analyse op een eenvoudig te begrijpen kleurenschaal weergegeven, ter indicatie van de prestaties. 

Parameters die door het instrument worden vastgelegd zijn motortoerental en motorrendement, koppel, mechanisch vermogen en reductiefactor. Het is voorzien van een NEMA-reductiescherm welke wordt beinvloed door veranderende elektrische omstandigheden.

Voor extra analyse biedt Metesco Nederland ook de mogelijkheid tot het huren van de Fluke MDA550. Deze MDA 550 Fluke Motor Drive Analyser biedt dankzij de ingebouwde 4-kanaals oscilloscoop een diepere analyse op de motor en VFD aansturing.

Huren van Fluke instrumenten bij Metesco Nederland

De Fluke 438 energielogger wordt geleverd met daarbij de Fluke i430-Flexi-TF-II stroomtangen met een meetbereik tot 6000A. Deze flextang is voorzien van 2.5 meter kabel met BNC connector voor koppeling in het instrument. De lusdiameter is ca. 185mm. Het geheel voldoet aan de hoogste veiligheidsspecificatie zoals omschreven binnen de industrie; 1000V CAT III / 600V CAT IV.

Verder alle benodigde accessoires zoals de meetsnoeren voor spanning met krokodillenklemmen, datakabel en software. Alles netjes geleverd in een stootvaste flightcase, zoals vrijwel alle meetapparatuur bij Metesco.

De Fluke i430-Flexi-TF-II flextangen tot 6000A zijn uitstekend in staat om ook in het lagere bereik de stroom te monitoren. Heeft u echter te maken met een zeer laag amperage, dan kunt u ook overwegen de PQA823 of PQA824 te kiezen, hierbij kunnen wij desgewenst kleine stroomtangen leveren met een meetbereik tot 5A / 100A (instelbaar in de meter). 

Neem vrijblijvend contact met ons op!

motor-analyser, huren van Metesco
fluke438-II huren van metesco
Productinformatie aanvraag
Bedankt voor uw aanvraag, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Helaas is er een fout opgetreden bij het verwerken van uw aanvraag, neem a.u.b. op een andere manier contact met ons op.
Kenmerken
  • 3-fasen Power Quality Analyser
  • Motor (rendement) analyser
  • Flex stroomtangen 6000Aac
  • Incl. Fluke Powerlog 430 software
  • Fluke Energie- & Powerlogger
  • Nauwkeurige metingen verrichten
Scan voor mobiel
QR code
Terugbelservice
Laat uw nummer achter en wij bellen u graag terug:
Bedankt voor uw aanvraag, wij bellen u zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de terugbelservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel ons direct.
E-mail
Bedankt voor uw bericht, wij behandelen dit zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de berichtenservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel of email ons.