078 651 11 17

Tritex 5600 - Wanddiktemeter 250mm

 

De Tritex Multigauge 5600 is een multifunctioneel inzetbaar instrument, specifiek ontwikkeld voor het meten van wanddikte van materialen. Van alle homogene materialen die geluid doorlaten kan de dikte worden bepaald met de diktemeter. Het meest voorkomende is bijvoorbeeld staal, rvs, tin, zink, koper, aluminium en zelfs glas, plastic en andere kunststoffen.

 

De Tritex wanddiktemeter wordt geleverd als complete kit inclusief contactgel, accessoires en certificaat. Er kan daarbij worden gekozen uit 5 sensoren voor het meten van verschillende diktes en of materialen. De 2 meest toegepaste sensoren zijn:

 

Yellow probe 2.25MHz, contactdiameter 13mm en meetbereik 3-250mm

 

Blue probe 5MHz, contactdiameter 6mm voor bvb leidingen en meetbereik 1-50mm

 

Tritex NDO instrumenten zijn voorzien van Multiple Echo systeem wat ervoor zorgt dat er door ca. 6mm coating de dikte van het onderliggende materiaal kan worden bepaald. In de speciale Coating Plus + mode kan er zelfs door max. 20mm coating heen worden gemeten. Dankzij het Automatic Measurement Verification System (AMVS) worden er alleen correcte metingen weergegeven, zelfs op gecorrodeerde ondergrond.

 

Typische applicaties voor het instrument zijn het opmeten van wanddikte bij scheepshuiden, stalen constructies en tanks, leiding dikten, maar ook de dikte meten van machinedelen, of bvb bepalen van de eigenschappen van een materiaal.

 

Metesco levert Tritex wanddiktemeters voor verhuur en verkoop en adviseert u graag over de mogelijkheden.

 

Tritex meters worden ingezet voor opsporen van metaalafname door corrosie of slijtage waardoor men in staat is om bvb scheepshuid snel en efficiënt te kunnen beoordelen. Metesco biedt mogelijkheden voor verhuur van Tritex instrumenten, maar kan ook metingen verrichten bij u op locatie. Ons teanm van medewerkers en inspecteurs verrichten snel en correct de metingen en leveren de meetdata aan waarmee u uw rapportage compleet kunt maken. die gespecialiseerd zijn in Ultrasone Wanddiktemetingen aan boord van schepen en andere maritieme objecten.

 

NDO-methoden en de acceptatiecriteria zijn beschreven in diverse Europese normen. De EN 12062. Is praktisch en ook de NEN-bundel 23 wordt veel gebruikt.

 

De Tritex 5600 diktemeter is ons standaard model. Wanneer u data wilt loggen en rapporteren adviseren wij de Tritex 5700.

 

Tritex 5600 - Wanddiktemeter 250mm
Productinformatie aanvraag
Bedankt voor uw aanvraag, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Helaas is er een fout opgetreden bij het verwerken van uw aanvraag, neem a.u.b. op een andere manier contact met ons op.
Kenmerken
  • Robuuste wanddiktemeter
  • Meten 250mm
  • Keuze uit meerdere probes
  • Contactdiameter vanaf 6mm
  • Nauwkeurigheid en resolutie ±0.05mm
  • Robuust, betrouwbaar en ergonomisch
  • Eenvoudig meten door coating of corrosie heen
Scan voor mobiel
QR code
Terugbelservice
Laat uw nummer achter en wij bellen u graag terug:
Bedankt voor uw aanvraag, wij bellen u zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de terugbelservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel ons direct.
E-mail
Bedankt voor uw bericht, wij behandelen dit zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de berichtenservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel of email ons.