078 651 11 17

Fluke 830 - Machine & As uitlijnsysteem

Asuitlijning met de FLUKE 830

Het nieuwe Fluke 830 asuitlijn systeem biedt u de laatste ontwikkelingen binnen het Fluke assortiment.

Machineopstellingen in de industrie zijn veelal combinaties van componenten achter elkaar. Een motor aandrijving, pomp, tandwielkast, ga zo maar door. Schade en extra slijtage door bijvoorbeeld trillingen treden vaak op door onjuiste uitlijning van de machines op elkaar. Ook energieverlies, toename van aandrijfgeluiden of overlast of effecten elders in een installatie in de vorm van breuk of schade komen vaak voor. Vele technieken kunnen worden toegepast om te komen tot de juiste asuitlijning of machineuitlijnin door middel van de FLUKE 830.Diverse factoren spelen een rol waardoor machine- of asuitlijning niewt ideaal is. U kunt hierbij denken aan  onjuiste parallelliteit, onevenwijdigheid, ongelijke motor- of machinesteunen of on-vlakheid en haaksheid .  Het is dus van belang dat u uitlijnt met innovatieve, gebruikersvriendelijke apparatuur voor as-uitlijning en geometrische metingen.
Metesco Nederland verhuurt as-uitlijn apparatuur van bekende merken en biedt steeds meer - al dan niet met samenwerkingspartners -  complete oplossingen op het gebied van metingen. Metesco Nederland biedt als onderdeel van de ALTHEN Sensor groep dan ook een breed scala aan diensten als huur, verkoop, kalibratie en metingen op locatie. Door voortdurende innovatie binnen de groep bedrijven en investeringen in de meest geavanceerde meetappartuur voor het verhuurprogramma zijn we reeds decenia lang in staat een leidende positie op het gebied van Meten Testen, Controleren te bieden dus ook op machine- en installatie-uitlijningapparatuur.

Wij besparen u kosten en trachten door onze service als verhuur en dienstverlening een optimaal rendement uit uw assets te halen tegen zo laag mogelijke investeringen en tegen lage operationele kosten. Onze ingenieurs streven ernaar de levensduur, het energieverbruik en de inzetbaarheid van uw machines te maximaliseren. Wij kunnen u onder andere zelf of via onze partners assisteren met:

 • Machine uitlijning.
 • Softvoet controles en metingen
 • Lager belastingen en axiaalkrachten monitoren
 • Trillingsmetingen
 • Krukas deflectie, asdeflectiemetingen
 • Machine basis & vlakheidsmetingen
 • Thermische groei monitoren

In de industrie zijn de oplossingen voor juist uitlijnwerkzaamheden of uitlijnmethodieken talrijk. Ingenieurs en technici kiezen meestal voor moderne methodieken om reden van nauwkeurigheid en  van een breed scala aan technologieën en methoden om aan hun meet- en uitlijningsbehoeften te voldoen.
Wij verstrekken u kort hieronder inzich in enkele basisprincipes voor uitlijnen van eenvoudige asopstellingen en koppelingen. Ook kunnen wij een breed scale aan gereedschappen verhuren die het mogelijk maken uw opstelling optimaal af te stellen waarbij te denken aan apparatuur van Fixturelaser, Fluke of SKF, maar ook loadcellen om lagerstoelspeling te meten als LVD t's, dataloggers en of loadcellen om te meten wat bvb een lagerstoel aan radiale belasting opneemt. bij grote assen speelt dit met name bij schroefassen aan boord van schepen. Relaties van Metesco als JVS, EMHA, Rentallaser en nog vele anderen.

Vele uitlijnsituaties in de industrie betreffen het uitlijnen van koppelingen of assen. Motoren of de aandrijfzijde van voortstuwingssystemen zijn vaak op zichzelf staand en eenvoudig te vervangen. Daarmee ontstaat feitelijk wel een positie waar de uitlijning niet optimaal kan zijn. Wanneer er sprake is van een onjuiste uitlijning ontstaat er kans op falen door vermoeidheid door het grote aantal buigcycli dat op de koppeling wordt uitgeoefend. Koppelingen zijn mechanische constructies met soms bewegende delen en rubbercomponenten. Het is dus aan te bevelen de uitlijning optimaal te krijgen. Immers: hoe langer de levensduur van de koppeling des te minder kosten.

Uitlijning van de koppelingen kunnen op verschillende manieren worden bereikt. te denken valt aan mechanisch methode, optische en laser meetmethodieken en de traditionele methoden met behulp van meetklokken, parallelle staven en voelermaten. Deze laatste hebben hun nut bewezen, echter de nauwkeurigheid kan hoger met nieuwe technieken. Optische meettechnieken worden gebruikt als componenten op grotere afstand van elkaar staan of wanneer er sprake is van grote behoorlijke afwijkingen. Optische methoden vereisen expertise en zijn voor 100% afhankelijk van mensen en meetmiddelen om de gegevens te interpreteren en de uitlijningen te berekenen. Apparatuur kunnen total stations zijn of meer nauwkeurig de nieuwe lasertechnieken van bvb FARO.
Laser uitlijningen op de as bieden een snelle eenvoudige techniek door enkele geometrische gegevens van de opstelling in te voeren en de as enkele richtingen te bewegen en hoekvrerdraaiing te laten maken.

 

as-uitlijning, #machine-uitlijning, fixturelaserGO
fluke830machineuitlijnsysteem verhuur, huren, huur, shims
schroefasuitlijning, huren, loadcellen, huur
Productinformatie aanvraag
Bedankt voor uw aanvraag, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Helaas is er een fout opgetreden bij het verwerken van uw aanvraag, neem a.u.b. op een andere manier contact met ons op.
Kenmerken
 • Intuïtieve bediening FLUKE 830
 • Gepatenteerd as uitlijn systeem
 • Snel inzetbaar, bruikbaar door iedereen
 • Machine uitlijning
 • Machinelijn uitlijningen
 • Softvoet metingen
Scan voor mobiel
QR code
Terugbelservice
Laat uw nummer achter en wij bellen u graag terug:
Bedankt voor uw aanvraag, wij bellen u zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de terugbelservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel ons direct.
E-mail
Bedankt voor uw bericht, wij behandelen dit zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de berichtenservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel of email ons.