078 651 11 17

Ankertester Model M2000 - 25kN

Ankers testen op daken, EN795, EN365

Schroefankers testen met Hydrajaws. Model 2000, ook wel de HAT28, is een unieke tester in zijn soort en uiterst compact en betrouwbaar.  Met deze hypermoderne apparatuur bent u zeker van betrouwbare verankerings testen en dat een en ander voldoet aan de EN795, EN365, of de EN1263. Deze apparatuur stelt u in staat te controleren of de verankeringen aansluiten op de houdkracht op APP, APAX, SBS, SBS met grind en EPDM dakbedekking.

De Hydrajaws Model M2000 Ankertester meet de houdkracht van bevestigingspunten en muur- en dakankers. Het instrument maakt het mogelijk om de veiligheid van het anker te bepalen aan de hand van de safe working load. Het instrument is voorzien van een lichtgewicht brug waardoor de kracht voldoende gespreid wordt. De brugplaat is door middel van drie poten op schroefdraad in hoogte verstelbaar.

Wanneer u specifieke, grote ankers of ankerplaten moet testen dan kan het zijn dat de standaard kracht verdeelbrug met verstelbare poten niet voldoende groot is. In dat geval kunt u een grotere kracht verdeelbrug bestellen, waarmee uw bereik voor te beproeven ankerpunten wordt vergroot. 

Het instrument oefent een lineaire kracht uit met inzet van een hydraulische spindel. De gegevens zijn af te lezen op de geïntegreerde analoge of digitale meter. De digitale variant is te koppelen aan een bluetooth app (meerkosten) 

Het instrument is te bestellen met een 5kN, 10kN, 15kN,20kN of 25kN manometer. Ook zijn er verschillende kits beschikbaar voor bijvoorbeeld het testen van anker, maar ook voor hechtsterke metingen. Vraagt u vrijblijvend naar de verschillende mogelijkheden.

Ook de wetgeving rondom keuring van valbeveiliging is duidelijk. Fabrikanten schrijven minimaal een jaarlijkse controle en onderhoud voor zodat de voorzieningen betrouwbaar en veilig blijven. Alle klimvoorzieningen, valharnassen en valveiligheidsvoorzieningen dienen te worden gekeurd en te worden onderhouden. Deze tester is gelijk aan de HAT28 van Hilti welke door Hydrajaws wordt gefabriceerd.

Ook levert Metesco optioneel de Safety kit mee, waarmee u uw tester kan zekeren aan een separaat ankerpunt, zodat het instrument niet valt en beschadigd bij onverwachte gebeurtenissen.

Vraagt u vrijblijvend naar de mogelijkheden of bereik ons via de contact pagina.

Ankertester Model M2000 - 25kN
Ankertester Model M2000 - 25kN
Productinformatie aanvraag
Bedankt voor uw aanvraag, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Helaas is er een fout opgetreden bij het verwerken van uw aanvraag, neem a.u.b. op een andere manier contact met ons op.
Kenmerken
  • Testbelasting tot 25 kN
  • Lange 50mm slag
  • Eenvoudig in gebruik
  • Geleverd inclusief adapters tot M12
  • Padeye ogen snel en efficiënt testen
  • Mogelijkheid tot bluetooth connectie
Scan voor mobiel
QR code
Terugbelservice
Laat uw nummer achter en wij bellen u graag terug:
Bedankt voor uw aanvraag, wij bellen u zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de terugbelservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel ons direct.
E-mail
Bedankt voor uw bericht, wij behandelen dit zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de berichtenservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel of email ons.