078 651 11 17

Eijkelkamp Penetrologger

De Eijkelkamp Penetrologger is een instrument om de indringingsweerstand en het draagvermogen van de bodem te meten. Het wordt toegepast om de draagkracht van de bodem te testen alvorens bijvoorbeeld het vee of de landbouwvoertuigen het gebied kunnen betreden.

De indringingsweerstand hangt af van bodemeigenschappen zoals bulkdichtheid, vochtgehalte, bodemstructuur en -textuur en het organische stofgehalte.

Het instrument heeft de mogelijkheid om 1500 meetwaarden op te slaan. Deze informatie is uit te lezen via de meegeleverde software. Er kan maximaal 80cm diepte worden gemeten, voor een duur van maximaal 8 uur.

Maximale drukkracht tot 1000N met een resolutie van 1N. De nauwkeurigheid is ±1%. Het instrument is voorzien van een geintegreerde waterpas.

In het instrument kunt u een plan voor veldwerk aanmaken, waarin wordt opgenomen op welke locatie wordt gemeten, hoeveel metingen per locatie worden uitgevoerd, welke accessoires worden toegepast en wat de instellingen van het instrument zijn.  Belangrijke parameters zijn het ingezette het conustype en de penetratiesnelheid.

Vraagt u vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Eijkelkamp penetrologger, indringingsweerstand meten
Eijkelkamp Penetrologger
Productinformatie aanvraag
Bedankt voor uw aanvraag, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Helaas is er een fout opgetreden bij het verwerken van uw aanvraag, neem a.u.b. op een andere manier contact met ons op.
Kenmerken
  • Meet indringingsweerstand bodem
  • Bereik tot 1000N
  • Resolutie 1N
  • Meet tot 80cm diep
  • Opslagcapaciteit voor 1500 meetwaarden
  • Data uitlezen via meegeleverde software
Download PDF
Scan voor mobiel
QR code
Video
Terugbelservice
Laat uw nummer achter en wij bellen u graag terug:
Bedankt voor uw aanvraag, wij bellen u zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de terugbelservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel ons direct.
E-mail
Bedankt voor uw bericht, wij behandelen dit zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de berichtenservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel of email ons.