Kalibratie Arbo Meetinstrumenten

Direct uit voorraad leverbaar | Bel direct: 078 651 11 17
Icon Arbeitssicherheit

Kalibratie Arbo Meetinstrumenten

Alle meetinstrumenten, ook uit de Arbo Meetinstrumenten productcategorie, kunnen op een nauwkeurige manier worden gekalibreerd bij Metesco. Hiermee kunnen wij 100% leverbetrouwbaarheid afgeven, waarmee wij zeker stellen dat een klant altijd de gewenste meting kan uitvoeren. 

Productoverzicht Arbo

Bij Metesco begrijpen we het belang van nauwkeurige metingen bij het waarborgen van een veilige werkomgeving. Daarom bieden wij professionele kalibratiediensten voor ARBO meetinstrumenten. Door regelmatige kalibratie zorgen we ervoor dat jouw meetinstrumenten betrouwbaar en accuraat blijven functioneren. Op deze pagina vindt u meer informatie over onze kalibratieservices, waarom ze essentieel zijn voor uw organisatie en hoe ze voldoen aan de wettelijke verplichtingen uit de ARBO wet.

Arbowet en meetinstrumenten

De ARBO wet is een zogenaamde kaderwet, wat inhoudt dat het meer een raamwerk met algemene bepalingen betreft, zonder specifieke regels. De regels waaraan werkgevers en werknemers dienen te voldoen om arbeidsrisico's te voorkomen of te beperken staan uitgewerkt in het Arbobesluit en de Arboregeling. Op de website van de Nederlandse Arbeidsinspectie staat onder andere vermeldt aan welke eisen de werkplek dient te voldoen. Kernfactoren die hierbij genoemd worden zijn de aanwezigheid van voldoende daglicht, werktemperatuur, ventilatie en geluidsdrukken. Data gemeten met de meetinstrumenten van Metesco, kan uiteindelijk worden gebruikt voor het opstellen van een Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E).

Waarom kalibratie belangrijk is

ARBO meetinstrumenten, zoals geluidsmeters, luchtkwaliteitsmeters en stralingsmeters, worden gebruikt om de veiligheidsnormen op de werkplek te handhaven. Om ervoor te zorgen dat deze meetinstrumenten betrouwbare resultaten opleveren, is periodieke kalibratie essentieel. Door kalibratie kunnen eventuele afwijkingen of drift in de meetresultaten worden geïdentificeerd en gecorrigeerd. Dit zorgt ervoor dat de metingen accuraat en consistent blijven, waardoor u een veilige werkomgeving kunt garanderen.

Metesco Arbo kalibratiediensten

Bij Metesco bieden we uitgebreide kalibratiediensten voor een breed scala aan ARBO meetinstrumenten. Onze ervaren technici en geavanceerde kalibratieapparatuur zorgen voor nauwkeurige en betrouwbare resultaten. Enkele van de meetinstrumenten die we kunnen kalibreren, zijn:

  • Geluidsmeters
  • WBGT Meters
  • Klimaatmeters (temperatuur, luchtvochtigheid, luchtsnelheid)
  • Trillingsmeters
  • NEN 3140 meters
  • Temperatuur- en vochtigheidsmeters

Onze kalibratiediensten worden uitgevoerd volgens internationale standaarden en richtlijnen, evenals de wettelijke verplichtingen uit de ARBO wet. We zorgen ervoor dat jouw meetinstrumenten voldoen aan de geldende normen en specificaties, waardoor je aan de vereisten van de ARBO wetgeving voldoet.

Voordelen van onze kalibratiediensten

Door te kiezen voor de kalibratieservices van Metesco Nederland profiteer je van verschillende voordelen, waaronder:

  1. Nauwkeurige metingen: Kalibratie zorgt ervoor dat jouw meetinstrumenten nauwkeurige resultaten leveren, wat essentieel is bij het nemen van veiligheidsmaatregelen.
  2. Conformiteit met regelgeving: Door periodieke kalibratie blijf je voldoen aan de wettelijke voorschriften en regelgeving met betrekking tot veiligheidsmetingen op de werkplek, zoals vastgesteld in de ARBO wet.
  3. Verhoogde betrouwbaarheid: Kalibratie vermindert de kans op meetfouten en zorgt voor een betrouwbare werking van jouw meetinstrumenten.
  4. Kalibratiecertificaten: Na succesvolle kalibratie ontvang je een kalibratiecertificaat als bewijs van de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van jouw meetinstrumenten.

Kalibratieplan op maat

Bij Metesco Nederland begrijpen we dat elke organisatie unieke behoeften heeft als het gaat om kalibratie. Daarom bieden we op maat gemaakte kalibratieplannen die aansluiten bij jouw specifieke vereisten. Neem contact met ons op en ons team van experts helpt je graag bij het opstellen van een kalibratieplan dat aan jouw behoeften voldoet, inclusief de vereisten van de ARBO wet.

Overbruggingshuur tijdens de kalibratie?

Wij begrijpen dat u soms  uw meetinstrument eigenlijk niet kunt missen. Het is mogelijk om tijdelijk een meetinstrument van Metesco te huren en in te zetten voor uw project.  Kijkt u voor onze mogelijkheden op de betreffende productpagina.

Neem contact met ons op

Zorg ervoor dat uw ARBO meetinstrumenten betrouwbaar en accuraat blijven door te kiezen voor de professionele kalibratiediensten van Metesco Nederland. Neem vandaag nog contact met ons op om uw kalibratiebehoeften te bespreken en een afspraak te maken.

 

Icon Direct Leverbaar

Korte Doorlooptijd

Bij Metesco begrijpen we dat u uw meetinstrument vaak niet lang kan missen. Daarom bieden wij een korte doorlooptijd voor de kalibratie van uw instrument.

Icon Certificaat

Herleidbaar Certificaat

Al onze kalibraties worden uitgevoerd aan de hand hoogwaardige referentie apparatuur. Het kalibratiecertificaat dat wij afgeven is dan ook herleidbaar naar Nederlandse standaard.

Icon Advies Op Maat

Overbruggingshuur

Voor sommige kalibraties geldt een langere doorlooptijd dan gemiddeld. Om te voorkomen dat u niet kunt meten en projecten stil komen te liggen bieden wij veelal overbruggingshuur!