Kalibratie meetapparatuur bouw & civiel

Direct uit voorraad leverbaar | Bel direct: 078 651 11 17
Icon Bauwesen

Kalibratie van Bouw & Civiel Meetinstrumenten

Bij Metesco begrijpen wij het belang van nauwkeurige meetinstrumenten in de bouw- en civiele techniek. Om ervoor te zorgen dat uw meetinstrumenten betrouwbare resultaten leveren, bieden wij een uitgebreide kalibratieservice aan.

Productoverzicht Bouw & Civiel

Onze deskundige technici zorgen ervoor dat uw instrumenten correct zijn gekalibreerd volgens de relevante normen en specificaties. Hierdoor kunt u met vertrouwen metingen uitvoeren en voldoen aan de vereiste kwaliteitsnormen.

Waarom kalibratie van Bouw & Civiel meetinstrumenten?

Kalibratie is een essentiële stap om ervoor te zorgen dat meetinstrumenten nauwkeurige en betrouwbare metingen leveren. In de bouw- en civiele sector is het van cruciaal belang dat de metingen accuraat zijn, omdat ze de basis vormen voor belangrijke beslissingen en ontwerpparameters. Zonder regelmatige kalibratie bestaat het risico dat meetinstrumenten afwijken en onnauwkeurige resultaten produceren, wat kan leiden tot foutieve conclusies, vertragingen of zelfs onveilige situaties.

Kalibratie mogelijkheden

Voor de meetinstrumenten binnen de productcategorie Bouw & Civiel betekent dit dat wij onder andere de volgende kalibraties kunnen aanbieden:

 • Wapeningsdetectoren
 • Dekkingsmeters
 • Betonhardheidsmeters (Schmidthamer)
 • Betonrijpheidscomputers
 • Betondiktemeters
 • Betonvochtmeters
 • Voeghardheidsmeters (Schmidt OS-120)
 • Penetrologgers (indringsweerstand / kracht)
 • Laserafstandsmeters
Metesco Kalibratie Hydrajaws M35 Kalibratie

Metesco kalibratieservice

Bij Metesco Nederland beschikken we over geavanceerde faciliteiten en gekwalificeerd personeel om een grondige kalibratie van bouw- en civiele meetinstrumenten uit te voeren. Onze kalibratieservice omvat onder andere:

 • Kalibratiecertificaten: na succesvolle kalibratie ontvangt u van ons een kalibratiecertificaat. Dit certificaat bevestigt dat uw meetinstrumenten zijn gekalibreerd volgens de geldende normen en specificaties. Het certificaat bevat belangrijke informatie, zoals de meetresultaten, de kalibratiedatum en de geldigheidsduur van de kalibratie.
 • Naleving van normen: onze kalibratieservice zorgt ervoor dat uw meetinstrumenten voldoen aan de relevante normen en voorschriften. We volgen strikte procedures en richtlijnen om ervoor te zorgen dat de kalibratie nauwkeurig en betrouwbaar is.
 • Traceerbaarheid: bij Metesco Nederland hechten we veel waarde aan traceerbaarheid. We zorgen ervoor dat de kalibratie van uw meetinstrumenten wordt uitgevoerd met behulp van standaardreferenties die herleidbaar zijn naar internationaal erkende meetstandaarden.
 • Periodieke kalibratieherinneringen: om ervoor te zorgen dat uw meetinstrumenten altijd nauwkeurig blijven, bieden we periodieke kalibratieherinneringen aan. We houden bij wanneer uw instrumenten opnieuw gekalibreerd moeten worden en sturen u tijdig een herinnering, zodat u nooit achterop raakt met uw kalibratieschema.

Voordelen van onze kalibratieservice

Het laten kalibreren van uw bouw- en civiele meetinstrumenten bij Metesco Nederland biedt verschillende voordelen, waaronder:

 • Nauwkeurige metingen: U kunt vertrouwen op de nauwkeurigheid van uw meetinstrumenten, wat resulteert in betrouwbare meetgegevens.
 • Conformiteit met normen: U voldoet aan de vereiste normen en specificaties voor meetinstrumenten in de bouw- en civiele sector.
 • Kwaliteitsborging: U waarborgt de kwaliteit van uw metingen en voorkomt foutieve conclusies of onveilige situaties.
 • Tijdsbesparing: U hoeft zich geen zorgen te maken over de kalibratie van uw meetinstrumenten, omdat wij het voor u regelen.

Overbruggingshuur

Soms komt het niet uit uw meetinstrument te moeten missen. Bij Metesco is het mogelijk om meetinstrumenten tijdelijk te huren. Of u nu te maken heeft met kalibraties, reparaties, of tijdelijke projectbehoeften, onze flexibele huurservice zorgt ervoor dat u altijd de benodigde apparatuur tot uw beschikking heeft. 

Neem contact op met Metesco

Wilt u meer informatie over onze kalibratieservice voor bouw- en civiel meetinstrumenten? Neem dan gerust contact met ons op.

Icon Direct Leverbaar

Korte Doorlooptijd

Bij Metesco begrijpen we dat u uw meetinstrument vaak niet lang kan missen. Daarom bieden wij een korte doorlooptijd voor de kalibratie van uw instrument.

Icon Certificaat

Herleidbaar Certificaat

Al onze kalibraties worden uitgevoerd aan de hand hoogwaardige referentie apparatuur. Het kalibratiecertificaat dat wij afgeven is dan ook herleidbaar naar Nederlandse standaard.

Icon Advies Op Maat

Overbruggingshuur

Voor sommige kalibraties geldt een langere doorlooptijd dan gemiddeld. Om te voorkomen dat u niet kunt meten en projecten stil komen te liggen bieden wij veelal overbruggingshuur!