Flowmetingen

Flow en debietmetingen door Metesco.

Direct uit voorraad leverbaar | Bel direct: 078 651 11 17

Metesco verzorgt flow-, debiet- en energiemetingen met de meest geavanceerde ultrasone clamp-on flowmeters op de markt. Shut-down voor inbouw of uitbouw, of voor controle van bestaande meters is niet altijd mogelijk.

Flow- en Debietmetingen door Metesco

Metesco beschikt over flow- en debietmeters, die op de buitenzijde van de leiding worden geplaatst zónder inbreuk te maken op het systeem. Hiermee wordt het verstoren van het proces voorkomen, terwijl er wel nauwkeurig gemeten wordt.

Naast flow- of debietmetingen verrichten wij ook energiemetingen. Zo kunnen wij voor u in beeld brengen wat het energieverbruik is van een machine. Metesco heeft een grote verscheidenheid aan flow- en debietmeters beschikbaar:

  • Ultrasone clamp-on transit time flowmeter - Specifiek voor schone vloeistoffen (zonder deeltjes of luchtbelletjes);
  • Ultrasone clamp-on doppler flowmeter - Specifiek voor vervuilde vloeistoffen (met deeltjes of luchtbelletjes);
  • Ultrasone clamp-on hybride flowmeter - Geschikt voor metingen aan zowel schone als vervuilde vloeistof en voor energiemetingen;
  • Balanceer computers - Voor het inregelen van balanceer ventielen van bijvoorbeeld Tour & Andersson (TA) en Oventrop;
  • Hydrant flowmeters - Specifiek voor het aftesten van hydranten en pompen.

Voor het meten in open kanalen zoals poldergemalen, sloten, half gevulde leidingen en afvoerkanalen hebben wij speciale flow- en debietmeters, die zowel de stromingssnelheid als de waterhoogte (het waterpeil) kunnen monitoren. De flow wordt hier vanuit berekend.


Na het uitvoeren van de metingen kunnen ingelogd gegevens digitaal aangeleverd worden als ruwe data of een uitgewerkte rapportage.

Meer informatie over de instrumenten die Metesco toepast vindt u hier. Vanzelfsprekend kunnen wij de meetinstrumenten ook te huur aanbieden, zodat u de metingen zelf kunt verrichten.

Flowmetingen Debietmetingen Metesco