Direct uit voorraad leverbaar | Bel direct: 078 651 11 17

Fluke 1550C

De Fluke 1550C isolatietester is de ideale oplossing voor het uitvoeren van nauwkeurige en betrouwbare isolatieweerstandstests tot maximaal 5 kV op hoogspanningssystemen en apparatuur. Ideaal voor het testen van een veel verschillende hoogspanningsapparatuur, waaronder schakelinstallaties, motoren, generatoren en kabels.

Product kenmerken

 • Meten van spanningen tot 5 kV
 • Veiligheidsspecificatie CAT III 1000 V, CAT IV 600 V
 • Groot digitaal/analoog LCD-scherm voor gemakkelijk aflezen
 • Meting van capaciteit en lekstroom
 • Automatische testfunctie
 • Timerinstelling tot 99 minuten voor tijdgestuurde tests

Productinformatie aanvraag

Elektrotechniek

Over Fluke 1550C

De isolatietesters van Fluke zijn nu geschikt voor het gehele testspanningsbereik van IEEE 43-2000 en de veiligheidsspecificatie CAT IV 600 V. Met hun meetwaardegeheugen en hun pc-interface zijn de 1550C (tot 5kV) en de 1555 (tot 10 kV) perfecte instrumenten voor preventieve en voorspellende onderhoudsprogramma’s, ontworpen om mogelijke defecten te ontdekken voordat deze werkelijk optreden.

Nauwkeurig isolatieweerstandstests

De Fluke 1550C is geschikt voor het testen van isolatieweerstand op systemen en apparatuur met een nominale spanning tot 5 kV en een maximale testspanning van 10 kV. Met de Fluke 1550C kunnen gebruikers snel en nauwkeurig isolatieweerstandstests uitvoeren op bijvoorbeeld motoren, generatoren, transformatoren en kabels. Het apparaat heeft ook een automatische testfunctie die de testtijd verkort en de efficiëntie verhoogt.

Verdere eigenschappen van de Fluke 1550C

Een spanningswaarschuwingssignaal van de Fluke 1550C laat de gebruiker weten dat er spanning aanwezig is en geeft spanningswaarden weer tot maximaal 600 V AC of DC, voor een grotere veiligheid van de gebruiker. De testspanningen zijn selecteerbaar in stappen van 50 V tussen 250 V en 1000 V en in stappen van 100 V boven 1000 V. Daarnaast elimineert het beveiligingssysteem het effect van kruipstroom bij het meten van hoge weerstanden. Op 99 geheugenlocaties kunnen metingen worden opgeslagen. Iedere locatie is toegewezen aan een uniek door de gebruiker gedinieerd label. De batterij stelt de gebruiker in staat om ruim 750 tests uit te voeren voordat er weer moet worden opgeladen

Nauwkeurigheid van de tester

De nauwkeurigheid van de tester is gespecificeerd gedurende één jaar na kalibratie bij bedrijfstemperaturen van 0 °C tot 35 °C. Voor bedrijfstemperaturen buiten het bereik (-20 °C tot 0 °C en 35 °C tot 50 °C) telt u ± 0,25% per °C bij de waarde op, en bij de 20%-bandbreedtes telt u ± 1% per °C erbij op.

Toepassingen voor de isolatietester

De Fluke 1550C isolatietester is van grote waarde voor verschillende toepassingsgebieden, waaronder:

 • Elektrische utilities en onderhoudsdiensten: Met de Fluke 1550C kunnen technici de isolatieweerstand van elektrische transformatoren, generatoren en schakelapparatuur testen om ervoor te zorgen dat deze systemen betrouwbaar en veilig werken.
 • Industriële onderhoudsdiensten: De Fluke 1550C is geschikt voor het testen van de isolatieweerstand van motoren, kabels, schakelkasten en andere elektrische apparatuur in industriële omgevingen.
 • Onderhoud en reparatie van vliegtuigen: De Fluke 1550C kan worden gebruikt voor het testen van de isolatieweerstand van elektrische bedrading en apparatuur op vliegtuigen om ervoor te zorgen dat deze veilig en betrouwbaar zijn.

Door de Fluke 1550C te huren bij Metesco profiteert u van flexibiliteit, gemak en kosteneffectiviteit. Of u nu een kortlopend project heeft of een langere termijn nodig heeft, wij bieden flexibele verhuuropties. Wij komen graag met u in contact om de mogelijkheden door te spreken.

Uitleeswaarde

A + MΩ (1) + V + Ω + + mA +
Icon Advies Op Maat

Advies op maat

Service en kwaliteit staan bij ons hoog in het vaandel. Vanwege de zeer bijzondere aard van ons verhuur- en verkoopprogramma zorgen wij altijd voor een goed advies op maat.

Icon Certificaat

Kalibratie certificaat

Wij kunnen aantonen dat al onze meetinstrumenten voldoen aan de fabrieksspecificaties. Bij Kalibratie draait alles om nauwkeurigheid, en daarmee bent u bij ons aan het juiste adres!

Icon Direct Leverbaar

On Demand

Wij zorgen ervoor dat het bezit van meetapparatuur overgaat naar gebruik. Bij ons kunt u meten zonder investering, beheer en onderhoud. Al onze instrumenten zijn direct leverbaar voor zowel verkoop als verhuur.

Vergelijkbare producten

Fluke 1653 Installatietester Nen3140 Metesco

Fluke 1653 - Installatietester NEN3140

 • Installatietester NEN3140 & NEN1010
 • Fluke kwaliteit - sterk, robuust
 • Uitgebreid geheugen
Fluke 6500 2 Pattester Nen3140 Metesco

Fluke 6500-2 - Pattester NEN3140

 • NEN 3140 Apparatentester / PAT tester
 • Fluke kwaliteit met qwerty toetsenbord
 • Start tests met 1 druk op de knop