Kalibratie van NDO meetinstrumenten

Direct uit voorraad leverbaar | Bel direct: 078 651 11 17
Icon NDO Technik

Kalibratie NDO meetinstrumenten

In de wereld van non-destructief onderzoek (NDO) is het van vitaal belang om te kunnen vertrouwen op de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van de gebruikte apparatuur. Het is essentieel om te weten dat de meetinstrumenten die worden gebruikt voor diktemeting, lekdetectie en ankertests consistent nauwkeurige resultaten leveren. Metesco Nederland biedt hoogwaardige kalibratiediensten voor NDO-apparatuur. Metesco Nederland is de vertrouwde partner voor bedrijven, die afhankelijk zijn van betrouwbare metingen.

Productoverzicht NDO & NDT

Uw betrouwbare partner voor de kalibratie van NDO-apparatuur

Metesco Nederland is een toonaangevende leverancier van NDO-apparatuur en biedt uitgebreide kalibratiediensten voor diverse soorten apparatuur, waaronder diktemeters, lekdetectieapparatuur en ankertesters. Als een betrouwbare partner begrijpt Metesco Nederland de noodzaak van nauwkeurige metingen en zet het zich in om klanten te voorzien van gevalideerde, gekalibreerde apparatuur van de hoogste kwaliteit.

Kalibratiemogelijkheden

Metesco Nederland beschikt over deskundige technici die goed opgeleid en ervaren zijn in het kalibreren van NDO-apparatuur. Binnen dit segment kunnen wij de volgende kalibraties aanbieden:

 • Trillingsmeters
 • Wanddiktemeters
 • Laagdikte meters
 • Ruwheidsmeters
 • Hechtsterktemeters
 • Uitlijnapparatuur

Het belang van kalibratie voor NDO-apparatuur

Door kalibratie worden de meetinstrumenten gecontroleerd en aangepast om nauwkeurige resultaten volgens internationale standaarden te leveren. Dit is essentieel voor kwaliteitsborging en zorgt voor consistente, betrouwbare resultaten. Voor bedrijven die NDO-technieken gebruiken, is nauwkeurigheid cruciaal om veiligheidsrisico's, kostbare fouten en verminderde betrouwbaarheid van installaties te voorkomen.

Krautkramer Dm5e Wanddiktemeter

Kalibratie van NDO-apparatuur: Waarom is het cruciaal?

Kalibratie controleert en past meetinstrumenten aan om nauwkeurige resultaten volgens internationale standaarden te leveren. Dit is essentieel voor kwaliteitsborging en zorgt voor consistente, betrouwbare resultaten. Voor bedrijven die NDO-technieken gebruiken, is nauwkeurigheid cruciaal om veiligheidsrisico's, kostbare fouten en verminderde betrouwbaarheid van installaties te voorkomen.

Het kalibratieproces bij Metesco Nederland

Ons kalibratieproces bestaat uit de volgende stappen:

 1. Inspectie en evaluatie: Apparatuur wordt geïnspecteerd op zichtbare defecten of schade en gecontroleerd op specificaties en normen.
 2. Kalibratie: Apparatuur wordt volgens strikte procedures en internationale standaarden gekalibreerd met geavanceerde apparatuur.
 3. Certificering: Na kalibratie ontvangt u een certificaat dat de nauwkeurigheid en geldigheidsduur bevestigt.
 4. Herleidbaarheid en naleving: Wij zorgen ervoor dat onze kalibratieprocessen herleidbaar zijn naar internationale standaarden en voldoen aan alle relevante voorschriften.

Voordelen van onze kalibratiedienstverlening

Het gebruik van onze kalibratiedienstverlening biedt de volgende voordelen:

 • Nauwkeurigheid en betrouwbaarheid: Apparatuur wordt nauwkeurig gekalibreerd volgens internationale normen voor betrouwbare meetresultaten.
 • Kwaliteitsborging: Regelmatige kalibratie waarborgt de kwaliteit van uw NDO-processen.
 • Conformiteit met normen: Kalibratieprocessen voldoen aan internationale normen en voorschriften, wat helpt bij het voldoen aan certificeringsvereisten en industriestandaarden.
 • Kalibratiecertificaten: U ontvangt certificaten die de nauwkeurigheid en geldigheid van de kalibratie bevestigen, nuttig bij audits of kwaliteitscontroles.

Verbeter uw NDO-processen

Door te vertrouwen op de kalibratiedienstverlening van Metesco Nederland kunt u uw NDO-processen verbeteren, de kwaliteit waarborgen. Kijkt u voor onze mogelijkheden op de betreffende productpagina of neem contact met ons op.

Icon Direct Leverbaar

Korte Doorlooptijd

Bij Metesco begrijpen we dat u uw meetinstrument vaak niet lang kan missen. Daarom bieden wij een korte doorlooptijd voor de kalibratie van uw instrument.

Icon Certificaat

Herleidbaar Certificaat

Al onze kalibraties worden uitgevoerd aan de hand hoogwaardige referentie apparatuur. Het kalibratiecertificaat dat wij afgeven is dan ook herleidbaar naar Nederlandse standaard.

Icon Advies Op Maat

Overbruggingshuur

Voor sommige kalibraties geldt een langere doorlooptijd dan gemiddeld. Om te voorkomen dat u niet kunt meten en projecten stil komen te liggen bieden wij veelal overbruggingshuur!