Direct uit voorraad leverbaar | Bel direct: 078 651 11 17

Ankertester Hydrajaws M2000 - 25kN

De Hydrajaws M2000 Pro tester kit geeft inzicht in de houdkracht van schroefankers en andere bevestigingen in bouwmaterialen. Met deze geavanceerde ankertest apparatuur wordt de safe working load (SWL) van bestaande en nieuw aangebrachte anker bevestigingspunten vastgesteld conform EN 795:2012 of de EN 1263. Hydrajaws Model 2000.

Product kenmerken

 • Meetbereik tot 25 kN
 • Lange 50mm slag
 • Eenvoudig in gebruik
 • Geleverd inclusief adapters tot M12
 • Oogankers testen
 • Mogelijkheid tot bluetooth connectie

Productinformatie aanvraag

Bouw & Civiel

Over Ankertester Hydrajaws M2000 - 25kN

Ankers testen op daken

Schroefankers testen met de ankertester Hydrajaws M2000 - 25kN, ook wel de HAT28. Het is een unieke tester in zijn soort en uiterst compact en betrouwbaar. Met deze moderne apparatuur bent u zeker van betrouwbare verankerings testen en dat een en ander voldoet aan de EN795, EN365, of de EN1263. Deze apparatuur stelt u in staat te controleren of de verankeringen aansluiten op de houdkracht op APP, APAX, SBS, SBS met grind en EPDM dakbedekking. De tester is perfect in te zetten voor het testen van ETA-goedgekeurde ankers.

Hydrajaws M2000 Ankertester

De Hydrajaws M2000 Ankertester meet de houdkracht van bevestigingspunten en muur- en dakankers. Het instrument maakt het mogelijk om de veiligheid van het anker te bepalen aan de hand van de safe working load. Het instrument is voorzien van een lichtgewicht brug waardoor de kracht voldoende gespreid wordt. De brugplaat is door middel van drie poten met pengat in hoogte verstelbaar.

De tester is voorzien van een

Grotere kracht verdeel brug en eventuele brug

Wanneer u specifieke, grote ankers of ankerplaten moet testen dan kan het zijn dat de standaard kracht verdeelbrug met verstelbare poten niet voldoende groot is. In dat geval kunt u een grotere kracht verdeelbrug bestellen, waarmee uw bereik voor te beproeven ankerpunten wordt vergroot. Het instrument oefent een lineaire kracht uit met inzet van een hydraulische spindel. De gegevens zijn af te lezen op de geïntegreerde analoge of digitale meter. De digitale variant is te koppelen aan een bluetooth app (meerkosten). Het te huren instrument heeft een 25kN digitale manometer, welke in combinatie met de gratis te downloaden Hydrajaws Verify Pro App de rapportage verzorgt.

Ook zijn er verschillende kits beschikbaar voor bijvoorbeeld het testen van ankers, maar ook voor hechtsterke metingen. 

Wetgeving rond keuring en valbeveiliging

De wetgeving rondom keuring van valbeveiliging is duidelijk. Fabrikanten schrijven minimaal een jaarlijkse controle en onderhoud voor zodat de voorzieningen betrouwbaar en veilig blijven. Alle klimvoorzieningen, valharnassen en valveiligheidsvoorzieningen dienen te worden gekeurd en te worden onderhouden.

Safety kit optioneel bij het huren  

Deze tester overigens gelijk aan de HAT28 van Hilti, die door Hydrajaws wordt gefabriceerd. Wanneer u deze ankertester huurt levert Metesco ook optioneel de Safety kit mee. Hiermee kunt u de tester zekeren aan een separaat ankerpunt, zodat het instrument niet valt en beschadigt bij onverwachte gebeurtenissen.

Vraag vrijblijvend naar de huurmogelijkheden of bereik ons via de contact pagina.

Uitleeswaarde

Kg + N + ton + kN +
Icon Advies Op Maat

Advies op maat

Service en kwaliteit staan bij ons hoog in het vaandel. Vanwege de zeer bijzondere aard van ons verhuur- en verkoopprogramma zorgen wij altijd voor een goed advies op maat.

Icon Certificaat

Kalibratie certificaat

Wij kunnen aantonen dat al onze meetinstrumenten voldoen aan de fabrieksspecificaties. Bij Kalibratie draait alles om nauwkeurigheid, en daarmee bent u bij ons aan het juiste adres!

Icon Direct Leverbaar

On Demand

Wij zorgen ervoor dat het bezit van meetapparatuur overgaat naar gebruik. Bij ons kunt u meten zonder investering, beheer en onderhoud. Al onze instrumenten zijn direct leverbaar voor zowel verkoop als verhuur.

Vergelijkbare producten

M2008 Ankertester Hydrajaws Category Page

Ankertester Hydrajaws M2008 - 145kN

 • Portable ankertester, monitoring houdkracht
 • Heavy duty variant tot 145 kN
 • In hoogte verstelbaar op 11 punten
Ankertester M2050 50Kn Metesco

Ankertester M2050 Medium Heavy Tester Kit

 • Trekbelasting max. 50kN
 • 50mm slag
 • Afneembare 50kN display/meter