Datalogging

Direct uit voorraad leverbaar | Bel direct: 078 651 11 17
Icon Datenlogger

Kalibratie Datalogging & Meetsensoren

Dataloggers worden veel gebruikt voor het meten en registreren van verschillende parameters, zoals temperatuur, luchtvochtigheid, druk, en meer. Het is echter belangrijk om te begrijpen dat de nauwkeurigheid van dataloggers na verloop van tijd kan afnemen. Daarom is regelmatige kalibratie van deze apparaten essentieel om ervoor te zorgen dat ze betrouwbare en nauwkeurige metingen.

Productoverzicht Datalogging

Datalogging meetinstrument kalibratie.

Kalibratie is het proces waarbij de nauwkeurigheid van een meetinstrument wordt gecontroleerd en aangepast om ervoor te zorgen dat de metingen overeenkomen met de standaardreferenties. Dit proces omvat het vergelijken van de meetwaarden van de datalogger met bekende referentiewaarden. Als er afwijkingen worden gevonden, kunnen de nodige correcties worden toegepast om de nauwkeurigheid te herstellen.

Wat gebeurt er tijdens de kalibratie?

Tijdens de kalibratie van een datalogger wordt een reeks stappen uitgevoerd om de nauwkeurigheid van het apparaat te verifiëren en indien nodig aan te passen. Hier zijn enkele van de belangrijkste stappen die tijdens het kalibratieproces kunnen worden genomen:

 • Vergelijking met standaardreferenties: de meetwaarden van de datalogger worden vergeleken met bekende standaardreferentiewaarden. Dit kan worden gedaan met behulp van gekalibreerde meetapparatuur die traceerbaar is naar nationale of internationale standaarden.
 • Afwijkingen identificeren: eventuele afwijkingen tussen de meetwaarden van de datalogger en de standaardreferenties worden geïdentificeerd. Dit kan worden uitgedrukt als een absolute afwijking of als een percentage van de meting.
 • Correcties toepassen: als er afwijkingen worden gevonden, worden de nodige correcties toegepast op de meetwaarden van de datalogger. Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan door kalibratie-instellingen aan te passen of door een correctiefactor toe te passen op de meetresultaten.
 • Kalibratiecertificaat: na voltooiing van de kalibratie ontvangt u een kalibratiecertificaat waarin de resultaten van de kalibratie worden gedocumenteerd. Dit certificaat bevat informatie over de uitgevoerde kalibratie, de toegepaste correcties en de nauwkeurigheid van de datalogger.

Voordelen van kalibratie.

Het kalibreren van dataloggers heeft verschillende voordelen, waaronder:

 1. Nauwkeurige metingen: door regelmatige kalibratie worden afwijkingen in de meetwaarden geïdentificeerd en gecorrigeerd, waardoor de nauwkeurigheid van de datalogger wordt gewaarborgd.
 2. Kwaliteitscontrole: kalibratie is een belangrijk onderdeel van kwaliteitscontroleprocessen. Het zorgt ervoor dat de dataloggers voldoen aan de vereiste normen en specificaties.
 3. Betrouwbare gegevens: nauwkeurig gekalibreerde dataloggers leveren betrouwbare meetgegevens, wat essentieel is voor het nemen van weloverwogen beslissingen en het uitvoeren van analyses.

Kalibratiediensten bij Metesco Nederland.

Bij Metesco Nederland bieden wij professionele kalibratiediensten voor dataloggers. Onze ervaren technici zorgen voor een grondige en nauwkeurige kalibratie van uw dataloggers, waarbij ze gebruikmaken van geavanceerde kalibratieapparatuur en -methoden. Wij volgen strikte kwaliteitsnormen en zorgen ervoor dat uw dataloggers voldoen aan de geldende normen en specificaties. Om ervoor te zorgen dat uw Dataloggers consistent nauwkeurige resultaten blijven leveren, raden we periodieke herkalibratie aan. Onze experts kunnen u adviseren over de optimale kalibratie-interval op basis van uw specifieke behoeften en toepassingen.

Kalibratiemogelijkheden.

Voor de meetinstrumenten binnen de productcategorie Datalogging betekent dit dat wij onder andere de volgende kalibraties kunnen aanbieden:

 • Output in V, mV
 • Temperatuur
 • Luchtvochtigheid
 • Luchtsnelheid
 • Flow & Debiet
 • Kracht & Koppel
 • Massa
 • Versnelling & Snelheid
 • Verplaatsing
 • Weerstand

Voor het kalibreren van deze genoemde parameters hebben wij de beschikking over een groot aantal testvoorzieningen met o.a. een Fluke Tester calibrator 5322/A, een Tradinco laboratorium testbank voor verschillende grootheden, een testbank tot 3000 kN compressie en een windtunnel.

Overbruggingshuur en contact

Wij snappen dat het soms zo uitkomt dat u uw meetinstrument eigenlijk niet kunt missen. In een dergelijk geval is het mogelijk om tijdelijk een meetinstrument van Metesco in te zetten op uw project.  Kijkt u voor onze mogelijkheden op de betreffende productpagina of neem contact met ons op.

Icon Direct Leverbaar

Korte Doorlooptijd

Bij Metesco begrijpen we dat u uw meetinstrument vaak niet lang kan missen. Daarom bieden wij een korte doorlooptijd voor de kalibratie van uw instrument.

Icon Certificaat

Herleidbaar Certificaat

Al onze kalibraties worden uitgevoerd aan de hand hoogwaardige referentie apparatuur. Het kalibratiecertificaat dat wij afgeven is dan ook herleidbaar naar Nederlandse standaard.

Icon Advies Op Maat

Overbruggingshuur

Voor sommige kalibraties geldt een langere doorlooptijd dan gemiddeld. Om te voorkomen dat u niet kunt meten en projecten stil komen te liggen bieden wij veelal overbruggingshuur!