Elektrotechniek

Direct uit voorraad leverbaar | Bel direct: 078 651 11 17
Icon Elektrotechnik

Kalibratie van elektrotechnische meetapparatuur

Bij Metesco Nederland begrijpen we het belang van nauwkeurige metingen bij elektrotechnische werkzaamheden. Om ervoor te zorgen dat uw meetapparatuur betrouwbare resultaten levert, bieden we professionele kalibratiediensten aan voor verschillende soorten meetinstrumenten, waaronder power quality analysers, installatietesters, multimeters, kabeldetectieapparatuur, NEN 3140 testers, calibrators, isolatieweerstandsmeters en vergelijkbare apparatuur.

Productoverzicht Elektrotechniek

Waarom is kalibratie belangrijk?

Kalibratie is het proces waarbij de meetwaarden van een instrument worden vergeleken met een bekende referentiestandaard om de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van het instrument te controleren en indien nodig aan te passen. Het regelmatig kalibreren van uw meetapparatuur heeft verschillende voordelen, waaronder:

 • Nauwkeurige metingen: Kalibratie zorgt ervoor dat uw meetinstrumenten correcte meetwaarden weergeven, waardoor u kunt vertrouwen op de verkregen resultaten en weloverwogen beslissingen kunt nemen.
 • Voldoen aan normen: Voor veel toepassingen, zoals kwaliteitscontrole, naleving van regelgeving en certificeringen, is het vereist dat meetapparatuur periodiek wordt gekalibreerd volgens de geldende normen.
 • Kostenbesparing: Nauwkeurige meetinstrumenten verminderen de kans op fouten en vermijden kostbare herstelwerkzaamheden als gevolg van onjuiste metingen.

Onze kalibratiediensten.

Bij Metesco Nederland beschikken we over geavanceerde faciliteiten en ervaren technici die gespecialiseerd zijn in de kalibratie van elektrotechnische meetapparatuur. Wij bieden kalibratiediensten aan voor een breed scala aan apparatuur, waaronder, maar niet beperkt tot:

 • Multimeters
 • Loop 4-20mA calibrators
 • Isolatieweerstandtesters
 • (Micro)-Ohmmeters
 • Vermogensmeters
 • Netkwaliteitmeters
 • Power quality analyzers
 • Installatietesters NEN1010
 • Gereedschapstesters NEN3140

Onze kalibratieprocessen zijn gebaseerd op internationale normen en richtlijnen, en we zorgen ervoor dat uw meetapparatuur voldoet aan de vereiste nauwkeurigheidsspecificaties. We maken gebruik van gekalibreerde referentiestandaarden en geavanceerde testapparatuur om ervoor te zorgen dat uw meetinstrumenten optimaal presteren.

Waarom kiezen voor Metesco Nederland?

 1. Expertise en ervaring: We hebben uitgebreide ervaring in de elektrotechnische sector en beschikken over gekwalificeerde technici die bekend zijn met verschillende meetinstrumenten en kalibratiemethoden.
 2. Nauwkeurigheid en betrouwbaarheid: We streven naar de hoogste normen van nauwkeurigheid en betrouwbaarheid bij het kalibreren van uw meetapparatuur.
 3. Snelle doorlooptijd: We begrijpen dat tijd cruciaal is in uw industrie. Daarom bieden we een snelle doorlooptijd voor onze kalibratiediensten, zodat u uw meetinstrumenten zo min mogelijk hoeft te missen.
 4. Kalibratiecertificaten: Na de succesvolle kalibratie van uw apparatuur ontvangt u van ons gedetailleerde kalibratiecertificaten die de uitgevoerde kalibratie bevestigen. Deze certificaten kunnen worden gebruikt voor auditdoeleinden en om aan te tonen dat uw meetinstrumenten voldoen aan de vereiste normen.

Vervangingshuur voor continue metingen.

Ondanks dat wij snel zijn, begrijpen wij dat u tijdens het kalibratieproces uw meetapparatuur wellicht niet wilt missen tijdens deze periode. Daarom bieden we ook vervangingshuur aan, zodat u ononderbroken kunt doorgaan met uw meetwerkzaamheden.

De vervangingshuur service stelt u in staat om tijdelijk vergelijkbare meetapparatuur te huren terwijl uw eigen apparatuur wordt gekalibreerd. Dit zorgt ervoor dat u geen kostbare tijd verliest en dat uw werkzaamheden ongehinderd kunnen doorgaan.

Onze verhuurapparatuur voldoet aan dezelfde hoge kwaliteitsnormen als onze gekalibreerde meetinstrumenten. We zorgen ervoor dat de gehuurde apparatuur in goede staat verkeert en klaar is voor gebruik. Ons ervaren team staat klaar om u te helpen bij het selecteren van de juiste vervangingsapparatuur die aan uw specifieke meetbehoeften voldoet.

Neem vandaag nog contact met ons op.

Bij Metesco Nederland begrijpen we het belang van nauwkeurige metingen in de elektrotechniek. Als u op zoek bent naar betrouwbare kalibratiediensten voor uw meetapparatuur, staan onze experts voor u klaar. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze diensten en tarieven.

Icon Direct Leverbaar

Korte Doorlooptijd

Bij Metesco begrijpen we dat u uw meetinstrument vaak niet lang kan missen. Daarom bieden wij een korte doorlooptijd voor de kalibratie van uw instrument.

Icon Certificaat

Herleidbaar Certificaat

Al onze kalibraties worden uitgevoerd aan de hand hoogwaardige referentie apparatuur. Het kalibratiecertificaat dat wij afgeven is dan ook herleidbaar naar Nederlandse standaard.

Icon Advies Op Maat

Overbruggingshuur

Voor sommige kalibraties geldt een langere doorlooptijd dan gemiddeld. Om te voorkomen dat u niet kunt meten en projecten stil komen te liggen bieden wij veelal overbruggingshuur!