Duurzaamheid

Wat Metesco doet voor een duurzame toekomst

Direct uit voorraad leverbaar | Bel direct: 078 651 11 17

Hoe wij zorgen voor een mooiere toekomst.

Bij Metesco is duurzaamheid van serieus belang. Wij, maar ook de European Rental Association (ERA) zijn van mening dat het huren van meetapparatuur past in de circulaire economie. Huren van meetapparatuur vermindert onnodige uitstoot aan milieubelastende stoffen en productenen aanzienlijk. Gezamenlijk kunnen wij voor een groene en duurzame toekomst zorgen. 

Wat doen wij verder voor een duuzame toekomst?

Uiteraard scheiden wij ons afval. Metesco is zuinig met ons stroom-, gas- en waterverbruik. Ook maken wij zo veel mogelijk gebruik van lokale, duurzame partners. Continu streven wij naar het verduurzamen van onze services en producten.

Sustainability Metesco

   

Huren is duurzaam 

Metesco richt zich het meeste op de verhuur van meetinstrumenten. Huren voorkomt productie van meetinstrumenten, die vaak incidenteel worden gebruikt. Door het verhuren van deze instrumenten zorgen wij ervoor dat deze optimaal worden benut en gebruikt tijdens hun technische levensduur. Dit voorkomt het onnodig prodcutie en aanschaf van meetinstrumenten. Daarnaast onderhouden wij de meetapparatuur en verlengen zodoende de levensduur van ieder apparaat. Naast de financiële voordelen, draagt u bij aan de duurzame toekomst door uw meetmiddelen te huren. Eigendom is niet nodig, want huren is erg duurzaam!

Recycling Metesco

   

Herbruikbare producten en verpakkingen

Naast het optimaal benutten van de technische levensuur van onze meetapparatuur, hergebruiken wij van onze verpakkingen zo vaak mogleijk. Voor het transport van al onze producten gebruiken wij bijvoorbeeld de herbruikbare en duurzame Peli Cases. Naast dat al onze producten zonder schade vervoerd kunnen worden, gaan deze onverwoestbare cases jarenlang mee. Zo voorkomen wij onnodige verspilling van verpakkingen, schade aan onze producten en verzekeren wij een nog langere levensduur. Alle plastic verpakkingen, die wij niet kunnen gebruiken, recyclen wij. Gebruikte dozen versnijden wij tot vulmateriaal voor gebruik in het transport van onze verkoopzendingen.  

Preventiefonderhoud Metesco

   

Preventief onderhoud

Natuurlijk bieden wij als één van onze diensten kalibraties en onderhoud aan Uw meet- en testapparatuur aan. Regelmatig en deskundig onderhoud biedt meer gebruikszekerheid en zorgt voor een langere levensduur van de apparatuur. Wij bieden een snelle en adequate onderhoudsservice met uiterst korte doorlooptijden. Ter vervanging van uw aangeboden instrument bieden wij U bovendien een gelijkwaardig huurinstrument tegen gereduceerd tarief gedurende de serviceperiode waardoor uw werkzaamheden nooit hoeven te stagneren. Regelmatig onderhoud biedt ook een hogere betrouwbaarheid en uitkomst van uw metingen wat van belang is voor uw ISO kwaliteitssysteem. Daarom is preventief onderhoud door Metesco niet alleen duurzaam maar ook erg goed voor uw apparatuur en uw meetresultaten. 

Heeft u vragen over onze services of ons duurzaamheidsbeleid? Neem dan snel contact op met één van onze werknemers. Wij staan altijd open voor het beantwoorden van uw vragen. Bel snel: (078) 651 11 17