Direct uit voorraad leverbaar | Bel direct: 078 651 11 17

Inspekt - UTM 1500kN

Betrouwbare laboratorium testmachine van Hegewald & Peschke tot 1500kN. Specifiek ontwikkeld voor de hogere capaciteit materiaal analyse. Geleverd inclusief het geavanceerde Labmaster software pakket voor geautomatiseerde tests.

Product kenmerken

 • Hoge capaciteit materiaal testmachine
 • Beproeving van proefstukken o.a staal
 • Modulair voor mogelijke uitbreiding
 • Mogelijkheid voor retrofitting en maatwerk
 • Nauwkeurige en handelbare testmachine
 • Zeer uitgebreide software meegeleverd

Productinformatie aanvraag

NDO Techniek

Over Inspekt - UTM 1500kN

De Hegewald & Peschke Inspekt is een Universele Testmachine voor het uitvoeren van tests op componenten en proefstukken van bijvoorbeeld kunststof en staal op maximaal 1500kN.

Deze machines in de Inspekt serie zijn ontworpen voor eenvoudige tests of tests met een repeterende taak in hogere capaciteit. De machines zijn inzetbaar bij het controleren van de productkwaliteit van proefstukken en bieden een hoogwaardige, mechanische precisie.

Dit model kan in een range van 100kN tot 1500kN geleverd worden. De grootte van de testruimtes kunenn worden aangepast naar specificatie van de klant. Ook is het mogelijk de machine te voorzien van een 2e testruimte, voor het simultaan uitvoeren van tests.

Deze testmachine kan worden uitgebreid met opties als klimaatkamers en video extensometers. De Inspekt testmachine heeft een groot snelheidsbereik. Proefstukken kunnen exact worden gepositioneerd n de testruimte. Het is mogelijk om met zeer lage snelheden te bewegen.

De machine beschikt over 4 kolommen om de maximale stijfheid te garanderen. De elektronica maakt het mogelijk om te meten volgens klasse 1, volgens DIN EN ISO 7500 in het bereik van 0,4 tot 100% nominale belasting. Als optie kan de machine worden geleverd in klasse 0.5 uitvoering.

Het meet- en regelsysteem van de Inspekt is speciaal ontworpen voor gebruik in materiaaltestmachines. Hierdoor is het mogelijk om kracht-, positie- en extenso-controlled tests uit te voeren. Alle elementen van de voeding, machine en motorbesturing worden verwerkt in een gesloten schakelkast. Een digitale controller is verantwoordelijk voor de besturing van de machine en synchrone data-acquisitie. Communicatie met een externe pc via USB- of LAN-poort en zorgt ervoor dat er aangestuurd kan worden vanuit de software.

De LabMaster software is eenvoudig in opzet en kan worden gebruikt voor eenvoudige, enkelvoudige tests, maar zeker ook voor zeer uitgebreide, repeterende tests. Er staan standaard een aantal block programma's in geprogrammeerd bij levering, op basis van de door de klant opgegeven relevante normen / standaarden. U kunt deze natuurlijk aanpassen of zelf nieuwe tests invoeren in het systeem.

Voor versplinterende of exploderende proefstukken is een bescherming van de operator van essentieel belang. Om de operator op elk moment te beschermen, kunnen de machines van de Inspekt serie worden uitgerust met optionele veiligheidsmaatregelen. Dit omvat bijvoorbeeld een veiligheidsdeur of complete veiligheidsbehuizingen met elektrische vergrendeling. De veiligheidsapparaten worden aangestuurd door de testsoftware LabMaster. Bovendien zijn de loadcells uitgerust met een speciale overbelastingsbeveiliging.

Vraagt u vrijblijvend naar de mogelijkheden of kijkt u vrijblijvend op: www.test-machines.nl.

Uitleeswaarde

Hz + T + N + MPa + Kg + mm + kg · m² + N/mm² + °C + kN +
Icon Advies Op Maat

Advies op maat

Service en kwaliteit staan bij ons hoog in het vaandel. Vanwege de zeer bijzondere aard van ons verhuur- en verkoopprogramma zorgen wij altijd voor een goed advies op maat.

Icon Certificaat

Kalibratie certificaat

Wij kunnen aantonen dat al onze meetinstrumenten voldoen aan de fabrieksspecificaties. Bij Kalibratie draait alles om nauwkeurigheid, en daarmee bent u bij ons aan het juiste adres!

Icon Direct Leverbaar

On Demand

Wij zorgen ervoor dat het bezit van meetapparatuur overgaat naar gebruik. Bij ons kunt u meten zonder investering, beheer en onderhoud. Al onze instrumenten zijn direct leverbaar voor zowel verkoop als verhuur.

Vergelijkbare producten

Inspekt Table Utm 250Kn Metesco

Inspekt Table - UTM 250kN

 • Materiaal testmachine tot 250kN
 • Tbv proefstukken staal, hout, kunststof etc.
 • Modulair opgebouwd, maatwerk mogelijk
Inspekt Table Blue Utm 20Kn Metesco

Inspekt Table Blue - UTM 20kN

 • Materiaal testmachine tot 20kN
 • Specifiek voor mid-range testing
 • Testmachines zijn modulair opgebouwd
Lloyd Ez20 Testmachine 20Kn Metesco

Lloyd EZ20 - Testmachine 20kN

 • Testmachine tot 20kN
 • Trek-/drukbank
 • Optioneel adapters, grips