Direct uit voorraad leverbaar | Bel direct: 078 651 11 17

Fluke ii900 - Akoestische Lekdetectie Camera

De Fluke ii900 akoestische lekdetectie camera laat de locatie zien van perslucht-, gas- en vacuümlekken in uw installatie. De allernieuwste Fluke ii900 met SoundSight™-technologie huurt u en stelt u in staat geluid van een persluchtlekkage zichtbaar te maken in een videobeeld tot een afstand van 50-80 meter.

Product kenmerken

 • Lekdetectie tot 80 meter afstand
 • Heatmaps overlay videobeeld MP4
 • Heatmaps overlay JPG of PNG
 • Lekkage meten frequentiebanden: 2 kHz tot 52 kHz
 • Akoestisch detectiebereik: 29,7 dB tot 120 dB SPL bij 2kHz
 • Beeldveld ontvanger: 63 ° ± 5 °

Productinformatie aanvraag

NDO Techniek

Over Fluke ii900 - Akoestische Lekdetectie Camera

Fluke ii900 Industriële akoestische lekdetectie camera

De Fluke ii900 akoestische lekdetectie camera laat de locatie zien van perslucht-, gas- en vacuümlekken in uw installatie. De allernieuwste FLUKE ii900 met SoundSight™-technologie huurt u bij Metesco en stelt u in staat geluid van een persluchtlekkage zichtbaar te maken in een videobeeld tot een afstand van 50-80 meter.

De compacte Fluke ii900 camera die Metesco aanbiedt voor verhuur is uitgerust met een groot aantal microfoons die zijn opgesteld naast en boven elkaar en waarmee de richting en positie ten opzichte van het cameravlak snel in kaart wordt gebracht. Uw onderhoudsinspecteur is hiermee in staat om snel en nauwkeurig perslucht-, gas- en vacuümlekkage in beeld te brengen. 

SoundSight™ technologie

De SoundSight™-technologie is ontworpen om het geluid van een persluchtlekkage zichtbaar te maken binnen een industriële omgeving met veel lawaai. Het 7-inch LCD scherm met 1280 x 800 pixels projecteert een heat-SoundMap™ over het videobeeld waarvan u momentopnamen kunt maken en opslaan voor rapportage en herkennen van de positie van lekkages.

Door een slimme en intuïtieve interface kunnen gebruikers ook de geluidsfrequentie van de lekkage herkennen en andere achtergrondgeluiden wegfilteren. Uniek en voor het eerst stelt de FLUKE ii900 camera u in staat snel en eenvoudig vast te stellen welke luchtlekken eerst moeten worden verholpen om een energiezuinige werking te garanderen en de energierekening te verlagen.

Soundmap™ technologie

Met de Fluke ii900 akoestische camera kunnen technici geluid zien terwijl ze slangen, fittingen en verbindingen controleren op lekkages. De ingebouwde akoestische reeks gevoelige microfoons genereert per frequentie een spectrum aan decibelniveaus. Op basis van deze uitvoer berekent een uniek algoritme een geluidsbeeld dat een SoundMap™ wordt genoemd, dat wordt geprojecteerd op een zichtbaar beeld. De SoundMap wordt automatisch aangepast aan het geselecteerde frequentieniveau, zodat achtergrondgeluid wordt weggefilterd. Hierdoor is het ongelooflijk eenvoudig om persgaslekken te detecteren. Tevens genereert dit een zeer duidelijk beeld ten behoeve van rapportage.

Toepassing van de Fluke ii900

De lekdetectoren van Fluke zijn voorzien van een intuïtieve interface welke na korte instructie door technici kan worden gebruikt. Het 7"LCD capacitief touchscreen display met achtergrondverlichting is goed afleesbaar, ook in zonnige werkomgeving. Aan de rechterzijde kan de gebruiker handmatig filteren op frequentie om specifieke lekken te detecteren. Ook kunnen voorinstellingen worden geselecteerd indien gewenst. Wanneer een mooi beeld wordt gegenereerd van een lek, kan dit beeld eenvoudig worden vastgelegd door middel van de grote groene knop. Met een geheugencapaciteit voor 999 afbeeldingen en 20 videobestanden is het instrument inzetbaar voor meerdere werkdagen achtereen. Het uitlezen van de gemaakte beelden is eenvoudig via de meegeleverde USB-C kabel en software. Vanuit de software kunnen eenvoudig exports worden gemaakt voor uw rapportage. Binnen uiterst korte tijd brengt u uw hele fabriek in kaart voor wat betreft de locaties waar lekkage optreden!

Belangrijkste reden tot inzet van de Fluke akoestische lekdetector:

 • Voorkomen of beperken energieverlies door (perslucht)lekkages
 • Opsporen van gaslekken ter voorkoming gevaarlijke situaties
 • Opsporen van vacuumlekken ter voorkoming van systeemslijtage
 • Voorkomen van tijdverlies door tijdrovende lekdetectie methoden
 • Voorkomen van gevaarlijkse situaties door toepassing van 'ouderwetse' lekdetectie methoden met o.a. zeepsop (bereikbaarheid locaties, uitglij gevaar etc.)
 • Beperken van de kosten voor training in juiste methode voor lekdetectie

Waardoor ontstaan luchtlekkages?

Verschillende factoren spelen een rol. Zorgvuldige spanningvrije aanleg van leidingen, slechte connectoren en rubber afdichtingen, maar ook slecht sluitende koppelingen of beschadigingen aan persluchtleidingen. Deze lekkages zijn zelden goed zichtbaar en leveren meestal geen hinder op of krijgen de noodzakelijke aandacht. Echter hoe hoger de druk in het persluchtsysteem, des te groter het luchtverlies wat optreedt met daarbij een exponentiele toename van de verlieskosten. Vooral verouderde persluchtsystemen laten zien dat 20% van het persluchtverbruik verloren gaat door lekkages. Een kleine lekkage bij van bvb een scheur van ca 2 mm bij een overdruk van 7 bar kost u al snel € 1.500,- per jaar.

Moeten systemen aan normen voldoen: ja, alleen al vanuit energie besparingsbeleid bent u het al verplicht aan uw portemonnee, maar ook aan de maatschappij.

Geinteresseerd in het inzetten van de FLuke ii900 lekdetector? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Icon Certificaat

Kalibratie certificaat

Wij kunnen aantonen dat al onze meetinstrumenten voldoen aan de fabrieksspecificaties. Bij Kalibratie draait alles om nauwkeurigheid, en daarmee bent u bij ons aan het juiste adres!

Icon Advies Op Maat

Advies op maat

Service en kwaliteit staan bij ons hoog in het vaandel. Vanwege de zeer bijzondere aard van ons verhuur- en verkoopprogramma zorgen wij altijd voor een goed advies op maat.

Icon Direct Leverbaar

On Demand

Wij zorgen ervoor dat het bezit van meetapparatuur overgaat naar gebruik. Bij ons kunt u meten zonder investering, beheer en onderhoud. Al onze instrumenten zijn direct leverbaar voor zowel verkoop als verhuur.

Vergelijkbare producten

Leakshooter Lks Lekdetectie Camera Metesco

Leakshooter LKS - Lekdetectie camera

 • Lekdetector druksystemen en vacuüm
 • Detectie van lekkages in afdichtingen
 • Extreem gevoelig tot 20m van lek
Colt 4 T Rookmachine Lekdetectie Metesco

Colt 4 T - Rookmachine Lekdetectie

 • Compacte & robuuste rookmachine
 • Vul ruimte snel met rook
 • Rook op waterbasis, niet giftig / vervuilend
Ti32 Warmtebeeldcamera Lekdetectie Metesco

Ti32 Warmtebeeldcamera - Lekdetectie

 • Warmtebeeld camera van Fluke
 • Uiterst betrouwbaar en nauwkeurig
 • IR Fusion technologie