Direct uit voorraad leverbaar | Bel direct: 078 651 11 17

Fluke ii900 - Akoestische Lekdetectie Camera

De Fluke ii900 akoestische lekdetectie camera laat de locatie zien van perslucht-, gas- en vacuümlekken in uw installatie. De allernieuwste Fluke ii900 met SoundSight™-technologie huurt u en stelt u in staat geluid van een persluchtlekkage zichtbaar te maken in een videobeeld tot een afstand van 50-80 meter.

Product kenmerken

 • Lekdetectie tot 80 meter afstand
 • Heatmaps overlay videobeeld MP4
 • Heatmaps overlay JPG of PNG
 • Lekkage meten frequentiebanden: 2 kHz tot 52 kHz
 • Akoestisch detectiebereik: 29,7 dB tot 120 dB SPL bij 2kHz
 • Beeldveld ontvanger: 63 ° ± 5 °

Productinformatie aanvraag

NDO Techniek

Over Fluke ii900 - Akoestische Lekdetectie Camera

Fluke ii900 Industriële akoestische lekdetectie camera

De Fluke ii900 akoestische lekdetectie camera laat de locatie zien van perslucht-, gas- en vacuümlekken in uw installatie. De allernieuwste FLUKE ii900 met SoundSight™-technologie huurt u en stelt u in staat geluid van een persluchtlekkage zichtbaar te maken in een videobeeld tot een afstand van 50-80 meter.

De compacte Fluke ii900 camera die Metesco aanbiedt voor verhuur is uitgerust een groot aantal microfoons die zijn opgesteld naast en boven elkaar en waarmee de richting en positie ten opzichte van het cameravlak snel in kaart is te brengen. Uw onderhoudsinspecteur is hiermee in staat om snel en nauwkeurig perslucht-, gas- en vacuümlekkage in beeld te brengen.
 

Soundlight technologie

De SoundSight™-technologie is ontworpen om het geluid van een persluchtlekkage zichtbaar te maken binnen een industriële omgevingen met veel lawaai. Het 7-inch LCD scherm met 1280 x 800 pixels projecteert een heat-SoundMap™ over het videobeeld waarvan u momentopnamen kunt maken en opslaan voor rapportage en herkennen positie van de lekkage.

Door een slimme en intuïtieve interface kunnen gebruikers ook de geluidsfrequentie van de lekkage herkennen en andere achtergrondgeluiden weg te filteren. Uniek en voor het eerste stelt de FLUKE ii900 camera’s u in staat snel en eenvoudig vast te stellen welke luchtlekken moeten eerst moeten worden verholpen om een energiezuinige werking te garanderen en de energierekeningen te verlagen.

Perslucht lekkages maakt u snel inzichtelijk door visualisatie met de nieuwste lekdetectie camera Fluke ii900 en de ii910 Sonic Industrial Imager. Deze camera met microfoons maakt geluid zichtbaar. Met name geluid in de hogere frequenties wat optreedt tijdens persluchtlekkage. Voor de mens soms onhoorbaar resulteert volgens europees onderzoek dat persluchtlekkage tot de hoogste energieverleizen leiden in de industrie. Zorgvuldig geinstalleerde perslucht netwerken hebben maximaal zo’n 5% lekkage afgezet tot de capaciteit van de installatie. Veel vaker zien we dat er persluchtverliezen optreden van 15 tot 25% voorkomen.

De nieuwste handheld Fluke ii900 en ii910 Sonic Industrial Imager zijn snel gedetecteerd ook binnen rumoerige productiefaciliteiten als fabrieken en productieruimten of industriele plants en op raffinaderijen. Door de makkelijke intuïtieve interface van de ii900 toestellen kunnen technici snel de geluidsfrequentie van de lekkage herkennen en het lek visueel herkenbaar maken. Binnen uiterst korte tijd brengt u uw hele fabriek in kaart voor wat betreft de locaties waar lekkage optreden. Metesco biedt u deze camera aan voor verhuur zodat u uw periodieke inspectie met de meest geavanceerde apparatuur kunt uitvoeren tegen een betaalbare prijs. Met deze camera kunt u snel en eenvoudig vaststellen waar persluchtlekkage optreedt om daarmee de energieprestatie van de installatie en dus ook energierekeningen te verlagen. Opgeslagen camerabeelden van de ii900 camera’s kunnen worden geëxporteerd voor rapportagedoeleinden. Fluke laat uw persluchtlekkages zien.


Ook kan Metesco voor u inspecties uitvoeren voor opsporen van lekkages met behulp van de meest moderne ultrasone detectie apparatuur, het vastleggen van de locaties middels foto’s inclusief indexering van de mate van lekkage om daarmee het luchtverlies te berekenen teneinde middels rapportage van aan te bevelen reparaties en verbeteringen uw energieverbruik te reduceren.
Persluchtlekkage is een onzichtbare maar uiterst hoge kostenpost is die snel in de papieren zal lopen. Wij kunnen u aantonen dat een snelle inspectie met de ii900 relatief eenvoudig aanzienlijke energiekosten te besparen zijn wanneer lekkage wordt verholpen. Bijkomend voordeel is dat ook de CO2  uitstoot wordt gereduceerd en dat is in het kader van milieu, groen denken en sustainebility.

Waardoor ontstaan luchtlekkages? Verschillende factoren spelen een rol. Zorgvuldige spanningvrije aanleg van leidingen, slechte connectoren en rubber afdichtingen, maar ook slecht sluitende koppelingen of beschadigingen aan persluchtleidingen. Deze lekkages zijn zelden goed zichtbaar en leveren meestal geen hinder op of krijgen de noodzakelijke aandacht. Echter hoe hoger de druk in het persluchtsysteem, des te groter het luchtverlies wat optreedt met daarbij een exponentiele toename van de verlieskosten. Vooral verouderde persluchtsystemen laten zien dat 20% van het persluchtverbruik verloren gaat door lekkages. Een kleine lekkage bij van bvb een scheur van ca 2 mm bij een overdruk van 7 bar kost u al snel € 1.500,- per jaar.

Moeten systemen aan normen voldoen: ja, alleen al vanuit energie besparingsbeleid bent u het al verplicht aan uw portemonnee, maar ook aan de maatschappij.

Icon Certificaat

Kalibratie certificaat

Wij kunnen aantonen dat al onze meetinstrumenten voldoen aan de fabrieksspecificaties. Bij Kalibratie draait alles om nauwkeurigheid, en daarmee bent u bij ons aan het juiste adres!

Icon Advies Op Maat

Advies op maat

Service en kwaliteit staan bij ons hoog in het vaandel. Vanwege de zeer bijzondere aard van ons verhuur- en verkoopprogramma zorgen wij altijd voor een goed advies op maat.

Icon Direct Leverbaar

On Demand

Wij zorgen ervoor dat het bezit van meetapparatuur overgaat naar gebruik. Bij ons kunt u meten zonder investering, beheer en onderhoud. Al onze instrumenten zijn direct leverbaar voor zowel verkoop als verhuur.

Vergelijkbare producten

Leakshooter Lks Lekdetectie Camera Metesco

Leakshooter LKS - Lekdetectie camera

 • Lekdetector druksystemen en vacuüm
 • Detectie van lekkages in afdichtingen
 • Extreem gevoelig tot 20m van lek
Colt 4 T Rookmachine Lekdetectie Metesco

Colt 4 T - Rookmachine Lekdetectie

 • Compacte & robuuste rookmachine
 • Vul ruimte snel met rook
 • Rook op waterbasis, niet giftig / vervuilend
Ti32 Warmtebeeldcamera Lekdetectie Metesco

Ti32 Warmtebeeldcamera - Lekdetectie

 • Warmtebeeld camera van Fluke
 • Uiterst betrouwbaar en nauwkeurig
 • IR Fusion technologie