Direct uit voorraad leverbaar | Bel direct: 078 651 11 17
Icon Kraft & Drehmoment

Kalibratie meetinstrumenten Kracht & Koppel

Voor het kalibreren van instrumenten in de categorie Kracht & Koppel heeft Metesco de beschikking over een breed scala aan testvoorzieningen. Voor koppel hebben wij o.a. een testvoorziening van Stahlwille met een meetbereik tot 1100Nm. Voor kracht hebben wij o.a. testvoorzieningen tot 10kN, 20kN, 100kN, 1000kN en 3000kN. Dankzij inzet van deze testvoorzieningen kunnen wij 100% leverbetrouwbaarheid afgeven, waarmee wij zeker stellen dat een klant altijd de gewenste meting kan uitvoeren. 

Productoverzicht Kracht & Koppel

Icon Kracht Koppel

Compressie Loadcell

Icon Kracht Koppel

Tension Loadcell

Icon Kracht Koppel

Trek / Druk Loadcell

Icon Kracht Koppel

Ring Loadcell

Icon Kracht Koppel

Momentsleutel

Icon Kracht Koppel

Kabelspanningsmeter

Kracht & Koppel meetinstrument kalibratie

Organisatie

Metesco Nederland is gespecialiseerd in het leveren van complete meetoplossingen, vandaar ook de slogan 'Sharing Measuring Solutions'. Wij realiseren dit door de verhuur, verkoop en kalibratie van technisch hoogwaardige meetinstrumenten. Dit combineren wij met veel ervaring en technische knowhow en een hoge organisatie flexibiliteit.

Vanuit de filosofie van Metesco komt naar voren dat wij alle instrumenten die wij leveren, ook op een nauwkeurige manier moeten kunnen controleren. Dit heeft geresulteerd in een kalibratieafdeling met een groot aantal testvoorzieningen.

Alle instrumenten, uit welke productcategorie dan ook, kunnen op een nauwkeurige manier worden gecontroleerd. Hiermee kunnen wij 100% leverbetrouwbaarheid afgeven, waarmee wij zeker stellen dat een klant altijd de gewenste meting kan uitvoeren. 

Ook voor metingen in de categorie Kracht & Koppel hebben wij verschillende levermogelijkheden. 

Kalibratiemogelijkheden

Producten binnen deze categorie kunnen gekalibreerd worden op trekkracht, drukkracht en koppel.

Voor trek- en drukkracht kalibraties beschikt Metesco Nederland over een aantal testmachines voor een gecombineerd meetbereik van 1 kN tot 1000kN tension, en 1kN tot 3000kN compressie. Daarnaast kunnen kalibraties tot 1,5kN ook worden uitgevoerd met testgewichten. Zowel de testmachines als de testgewichten zijn herleidbaar naar nationale standaard, waardoor nauwkeurigheid en functie worden gewaarborgd.

Kracht meetinstrumenten die u kunt laten kalibreren zijn onder andere:

  • Compressie drukdozen
  • Weegcellen
  • Kraanwegers
  • Veerunsters
  • Ring loadcellen
  • S-type of S-beam meetcellen
  • Weegschalen
  • Sluitkrachtmeters

Koppel en moment kalibraties worden uitgevoerd middels onze Stahlwille kalibratie bank. Daarmee kunnen momentsleutels, momentsleuteltesters en statische koppelsensoren tot 1100 Nm gekalibreerd worden. Resultaten worden digitaal vast gelegd en aangeleverd in een kalibratie certificaat.

Wanneer wij een instrument voor u mogen kalibreren ontvangen wij deze graag inclusief het display, om zo de afwijking van de hele meetketen mee te nemen. Het is ook mogelijk om uw meetinstrument op output te kalibreren, hierover hebben wij dan graag vooraf even contact.

Herleidbaarheid

Natuurlijk snappen wij dat klanten de maximale zekerheid verwachten. Daarom laten wij onze machines jaarlijks kalibreren door het Nederlands Meetinstituut. Het NMi is een onafhankelijke specialist voor het testen en certificeren op het gebied van metrologie. Zij komen op locatie en certificeren onze testvoorzieningen, zodat wij klanten de maximale service kunnen bieden op het gebied van kalibratie en meetnauwkeurigheid.

Overbruggingshuur

Kunt u uw eigen meetinstrument eigenlijk niet missen? Dan is het mogelijk om tijdelijk een meetinstrument van Metesco in te zetten op uw project.  Kijkt u voor onze mogelijkheden op de betreffende productpagina of neem contact met ons op. 

 

Icon Direct Leverbaar

Korte Doorlooptijd

Bij Metesco begrijpen we dat u uw meetinstrument vaak niet lang kan missen. Daarom bieden wij een korte doorlooptijd voor de kalibratie van uw instrument.

Icon Certificaat

Herleidbaar Certificaat

Al onze kalibraties worden uitgevoerd aan de hand hoogwaardige referentie apparatuur. Het kalbiratiecertificaat dat wij afgeven is dan ook herleidbaar naar Nederlandse standaard.

Icon Advies Op Maat

Overbruggingshuur

Voor sommige kalibraties geldt een langere doorlooptijd dan gemiddeld. Om te voorkomen dat u niet kunt meten en projecten stil komen te liggen bieden wij veelal overbruggingshuur!