Kalibratie kracht & koppel meetinstrumenten

Direct uit voorraad leverbaar | Bel direct: 078 651 11 17
Icon Kraft & Drehmoment

Kalibratie meetinstrumenten Kracht & Koppel

Voor het kalibreren van instrumenten in de categorie Kracht & Koppel heeft Metesco de beschikking over een breed scala aan testvoorzieningen. Voor koppel hebben wij o.a. een testvoorziening van Stahlwille met een meetbereik tot 1100Nm. Voor kracht hebben wij o.a. testvoorzieningen tot 10kN, 20kN, 100kN, 1000kN en 3000kN. Dankzij inzet van deze testvoorzieningen kunnen wij 100% leverbetrouwbaarheid afgeven, waarmee wij zeker stellen dat een klant altijd de gewenste meting kan uitvoeren. 

Productoverzicht Kracht & Koppel

Kalibratiemogelijkheden

Producten binnen deze categorie kunnen gekalibreerd worden op trekkracht, drukkracht en koppel.

Voor trek- en drukkracht kalibraties beschikt Metesco Nederland over een aantal testmachines voor een gecombineerd meetbereik van 1 kN tot 1000kN tension, en 1kN tot 3000kN compressie. Daarnaast kunnen kalibraties tot 1,5kN ook worden uitgevoerd met testgewichten. Zowel de testmachines als de testgewichten zijn herleidbaar naar nationale standaard, waardoor nauwkeurigheid en functie worden gewaarborgd.

Kracht meetinstrumenten die u kunt laten kalibreren zijn onder andere:

 • Compressie drukdozen
 • Weegcellen
 • Kraanwegers
 • Veerunsters
 • Ring loadcellen
 • S-type of S-beam meetcellen
 • Weegschalen
 • Sluitkrachtmeters

Koppel en moment kalibraties worden uitgevoerd middels onze Stahlwille kalibratie bank. Daarmee kunnen momentsleutels, momentsleuteltesters en statische koppelsensoren tot 1100 Nm gekalibreerd worden. Resultaten worden digitaal vast gelegd en aangeleverd in een kalibratie certificaat.

Kalibratie button loadcell

Kalibratiedienstverlening voor loadcellen

Bij het werken met loadcellen is nauwkeurigheid van cruciaal belang. Of het nu gaat om industriële toepassingen, onderzoekslaboratoria of kwaliteitscontroleprocessen, betrouwbare metingen van kracht en koppel zijn essentieel voor het waarborgen van de kwaliteit en veiligheid van producten en processen. Metesco Nederland biedt een uitgebreide kalibratiedienstverlening voor loadcellen om te zorgen voor nauwkeurige en betrouwbare meetresultaten.

Extra aanleverspecificaties

Als u uw instrument door ons wilt laten kalibreren, ontvangen wij graag het complete systeem, inclusief het display. Zo kunnen wij de nauwkeurigheid van de hele meetketen controleren. Ook kunnen wij uw meetinstrument kalibreren op basis van de output. 

Voordelen van de kalibratiedienstverlening

Door te vertrouwen op de kalibratiedienstverlening van Metesco Nederland profiteert u van verschillende voordelen:

 • Nauwkeurigheid en betrouwbaarheid: met de expertise worden uw loadcellen nauwkeurig gekalibreerd, wat resulteert in betrouwbare meetresultaten die aan de hoogste normen voldoen.
 • Verlengde levensduur: door regelmatige kalibratie kunnen potentiële problemen tijdig worden opgespoord en gecorrigeerd, waardoor de levensduur van de loadcellen wordt verlengd en uw investering wordt beschermd.
 • Conformiteit en kwaliteitsborging: het kalibratiecertificaat dat u ontvangt, voldoet aan de internationale normen en kan worden gebruikt om de conformiteit met regelgeving aan te tonen en kwaliteitsborgingsprocessen te ondersteunen.
 • Deskundige ondersteuning: wij bieden niet alleen kalibratiediensten, maar ook technische ondersteuning en advies om ervoor te zorgen dat u optimaal blijft profiteren van uw loadcellen en meetapparatuur.

Het kalibratieproces

Het kalibratieproces van loadcellen omvat verschillende belangrijke stappen om ervoor te zorgen dat de metingen aan de hoogste normen voldoen. Elk detail wordt zorgvuldig behandeld om nauwkeurigheid en betrouwbaarheid te garanderen. Enkele van de belangrijkste aspecten van het kalibratieproces zijn:

 • Voorbereiding: loadcellen worden zorgvuldig geïnspecteerd en voorbereid op het kalibratieproces. Eventuele schade, vervuiling of andere factoren die van invloed kunnen zijn op de metingen worden geïdentificeerd en indien mogelijk verholpen.
 • Referentiekalibratie: kalibratie wordt uitgevoerd met behulp van geavanceerde meetstandaarden en referentiemateriaal met bekende en traceerbare nauwkeurigheid. Dit zorgt voor een betrouwbare vergelijking tussen de meetresultaten van de loadcellen en de standaarden, waardoor eventuele afwijkingen kunnen worden gedetecteerd.
 • Aanpassing en correctie: indien nodig worden aanpassingen en correcties uitgevoerd om eventuele afwijkingen te corrigeren en de nauwkeurigheid te verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld het aanpassen van de nulwaarde, gevoeligheid of lineariteit van de loadcel omvatten.

Herleidbaarheid

Natuurlijk snappen wij dat klanten de maximale zekerheid verwachten. Daarom laten wij onze machines jaarlijks kalibreren door het Nederlands Meetinstituut. Het NMi is een onafhankelijke specialist voor het testen en certificeren op het gebied van metrologie. Zij komen op locatie en certificeren onze testvoorzieningen, zodat wij klanten de maximale service kunnen bieden op het gebied van kalibratie en meetnauwkeurigheid.

Overbruggingshuur

Kunt u uw eigen meetinstrument eigenlijk niet missen? Dan is het mogelijk om tijdelijk een meetinstrument van Metesco in te zetten op uw project.  Kijkt u voor onze mogelijkheden op de betreffende productpagina of neem contact met ons op. 

Neem contact met ons op

Wilt u meer informatie over onze kalibratieservice voor koppel en kracht meetinstrumenten? Neem dan gerust contact met ons op.

Icon Direct Leverbaar

Korte Doorlooptijd

Bij Metesco begrijpen we dat u uw meetinstrument vaak niet lang kan missen. Daarom bieden wij een korte doorlooptijd voor de kalibratie van uw instrument.

Icon Certificaat

Herleidbaar Certificaat

Al onze kalibraties worden uitgevoerd aan de hand hoogwaardige referentie apparatuur. Het kalibratiecertificaat dat wij afgeven is dan ook herleidbaar naar Nederlandse standaard.

Icon Advies Op Maat

Overbruggingshuur

Voor sommige kalibraties geldt een langere doorlooptijd dan gemiddeld. Om te voorkomen dat u niet kunt meten en projecten stil komen te liggen bieden wij veelal overbruggingshuur!