078 651 11 17

Megger Torkel 930

De TORKEL 900 serie een betrouwbare loadbank uit de serie Megger's testsystemen voor batterijontlading. Ontladingstesten ook wel loadbank testen, bieden als enige een werkelijk inzicht in de capaciteit van een accu of batterij. Nu dat accugebruik exponentieel toeneemt komt ook het belang van het uitvoeren en rapporteren van testen steeds meer naar de voorgrond. Om deze testen ook voor u mogelijk te maken verhuurt Metesco Nederland deze Megger apparatuur. Testen kunnen worden uitgevoerd met een constante stroom, een constant vermogen, constante weerstand of in overeenstemming met een vooraf geprogrammeerd belasting profiel. Samen met de datalogger welke is ingebouwd heeft u de beschikking over compleet stand-alone ontlading testsysteem.

De TORKEL loadbank sluit u aan op de te testen batterij of accu systeem. De parameters als alarmniveaus (spanning, capaciteit, tijd) of ontlaadstroom worden ingesteld. Door de Torkel te starten zorgt de smart electronica van de Torkel dat de stroomafname constant op het vooraf ingestelde niveau blijft. Wanneer de spanning afneemt tot juist boven de minimum eindspanning volgt een alarm om te voorkomen dat de batterij te diep wordt ontladen en wordt de test afgesloten.

Alle gemeten waarden zijn gedurende de test opgeslagen in de TORKEL en kunnen eenvoudig via een USB-stick worden uitgelezen.

Testen kunnen worden uitgevoerd zonder dat u de batterij van het systeem ontkoppelt. Testen kunnen worden uitgevoerd tot 220 A of nog hoger door aankoppelen van extra TXL loadbank units.

Batterijen kunt u op meerdere manieren testen. Hieronder een korte opsomming:

Accu weerstand (conductance test)
Een manier is de weerstandstest, ook wel conductance test. Dit soort testen worden uitgevoerd met bvb Midtronics accutesters welke u elders op de website van Metesco kunt vinden. Bij deze test meet u de interne weerstand (conductance) van de accu. Conductance tests worden beschreven in de IEEE-standaard voor het testen van gesloten onderhoudsvrije loodaccu's. De IEEE Std 1188-2005 geeft de processen aan voor onderhoud, testschema's en testprocedures die kunnen worden gebruikt om de levensduur en prestaties van loodzuur (VRLA) -batterijen voor stationaire toepassingen te monitoren. Deze testen geven ook een indicatie wanneer batterijen moeten worden vervangen.


Accu capaciteitstest
Een belangrijke test is een capaciteitstest. Hier gebruiken wij loadbanks of bvb de Megger Torkel voor. De tester zal de accu gefaseerd en volgens een vast programma ontladen waarbij belangrijke parameters, zoals de spanning en stroom worden gelodg in de datalogger. 

megger torkel 930 verhuur
loadbank torkel 900
Productinformatie aanvraag
Bedankt voor uw aanvraag, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Helaas is er een fout opgetreden bij het verwerken van uw aanvraag, neem a.u.b. op een andere manier contact met ons op.
Kenmerken
  • Batterijen testen tijdens bedrijf
  • Dynamische ontladingstechniek
  • Real-Time monitoring tijdens testen
  • Rapportage test-meetgegevens
  • Interne stroom meting 0 to 220A
  • Uit te breiden met extra Load-units >200A
Scan voor mobiel
QR code
Terugbelservice
Laat uw nummer achter en wij bellen u graag terug:
Bedankt voor uw aanvraag, wij bellen u zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de terugbelservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel ons direct.
E-mail
Bedankt voor uw bericht, wij behandelen dit zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de berichtenservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel of email ons.