Direct uit voorraad leverbaar | Bel direct: 078 651 11 17

Ankertester M2000 Pro Tester Kit

De Hydrajaws M2000 Pro Tester Kit geeft inzicht in de houdkracht van schroefankers en andere bevestigingen in bouwmaterialen. Met deze geavanceerde ankertest apparatuur wordt de safe working load (SWL) van bestaande en nieuw aangebrachte anker bevestigingspunten vastgesteld conform EN 795:2012 of de EN 1263. Hydrajaws Model 2000.

Product kenmerken

 • Testbelasting tot 25 kN
 • Lange 50mm slag
 • Eenvoudig in gebruik
 • Geleverd inclusief adapters tot M12
 • Padeye ogen snel en efficiënt testen
 • Mogelijkheid tot bluetooth connectie

Productinformatie aanvraag

Bouw & Civiel

Over Ankertester M2000 Pro Tester Kit

Ankers testen op daken, EN795, EN365

Schroefankers testen met Ankertester Hydrajaws M2000 Pro Tester Kit, ook wel de HAT28, is een unieke tester in zijn soort en uiterst compact en betrouwbaar.  Met deze hypermoderne apparatuur bent u zeker van betrouwbare verankerings testen en dat een en ander voldoet aan de EN795, EN365, of de EN1263. Deze apparatuur stelt u in staat te controleren of de verankeringen aansluiten op de houdkracht op APP, APAX, SBS, SBS met grind en EPDM dakbedekking.

Veiligheid van het anker bepalen

De Ankertester Hydrajaws M2000 Pro Tester Kit meet de houdkracht van bevestigingspunten en muur- en dakankers. Het instrument maakt het mogelijk om de veiligheid van het anker te bepalen aan de hand van de safe working load. Het instrument is voorzien van een lichtgewicht brug waardoor de kracht voldoende gespreid wordt. De brugplaat is door middel van drie poten op schroefdraad in hoogte verstelbaar.

Vedere opties 

Wanneer u specifieke, grote ankers of ankerplaten moet testen dan kan het zijn dat de standaard kracht verdeelbrug met verstelbare poten niet voldoende groot is. In dat geval kunt u een grotere kracht verdeelbrug bestellen, waarmee uw bereik voor te beproeven ankerpunten wordt vergroot. Het instrument oefent een lineaire kracht uit met inzet van een hydraulische spindel. De gegevens zijn af te lezen op de digitale manometer. Deze is te koppelen aan de gratis Hydrajaws Verify Pro App. Hiermee kunt u eenvoudig rapportage opstellen met Datum, tijd, locatie, ankertype en andere testdetails. Het is hierbij ook mogelijk om notities en foto's toe te voegen. Ook zijn er verschillende kits beschikbaar voor bijvoorbeeld het testen van anker, maar ook voor hechtsterke metingen. Vraagt u vrijblijvend naar de verschillende mogelijkheden.

Wetgeving rondom keuring van valbeveiliging

De wetgeving rondom keuring van valbeveiliging is duidelijk. Fabrikanten schrijven minimaal een jaarlijkse controle en onderhoud voor zodat de voorzieningen betrouwbaar en veilig blijven. Alle klimvoorzieningen, valharnassen en valveiligheidsvoorzieningen dienen te worden gekeurd en te worden onderhouden.

Deze tester is gelijk aan de HAT28 van Hilti welke door Hydrajaws wordt gefabriceerd.Ook levert Metesco optioneel de Safety kit mee, waarmee u uw tester kan zekeren aan een separaat ankerpunt, zodat het instrument niet valt en beschadigd bij onverwachte gebeurtenissen.

Uitleeswaarde

Kg + N + ton + kN +
Icon Advies Op Maat

Advies op maat

Service en kwaliteit staan bij ons hoog in het vaandel. Vanwege de zeer bijzondere aard van ons verhuur- en verkoopprogramma zorgen wij altijd voor een goed advies op maat.

Icon Certificaat

Kalibratie certificaat

Wij kunnen aantonen dat al onze meetinstrumenten voldoen aan de fabrieksspecificaties. Bij Kalibratie draait alles om nauwkeurigheid, en daarmee bent u bij ons aan het juiste adres!

Icon Direct Leverbaar

On Demand

Wij zorgen ervoor dat het bezit van meetapparatuur overgaat naar gebruik. Bij ons kunt u meten zonder investering, beheer en onderhoud. Al onze instrumenten zijn direct leverbaar voor zowel verkoop als verhuur.

Vergelijkbare producten

M2008 Ankertester Hydrajaws Category Page

Ankertester Hydrajaws M2008 - 145kN

 • Portable ankertester, monitoring houdkracht
 • Heavy duty variant tot 145 kN
 • In hoogte verstelbaar op 11 punten
Ankertester M2050 50Kn Metesco

Ankertester M2050 Medium Heavy Tester Kit

 • Trekbelasting max. 50kN
 • 50mm slag
 • Afneembare 50kN display/meter