Imetrum precisie-meetapparatuur

Direct uit voorraad leverbaar | Bel direct: 078 651 11 17

Imetrum Hoogwaardige Video Meetsystemen

Imetrum is een Brits technologiebedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen en leveren van precisie-meettechnologieën voor verschillende industrieën, waaronder de bouw, civiele techniek, mijnbouw, luchtvaart, en materiaaltesten. Met Imetrum levert geavanceerde optische meetsystemen die gebruikmaken van niet-destructieve technologieën. Bij Metesco Nederland kunt u Imetrum producten huren voor uw metingen. Ook kunt u Metesco Nederland inschakelen voor metingen met het Video Dynamic Monitoring Station op locatie.

Video Gauge technologie van Imetrum

De kern van Imetrum's aanbod is gebaseerd op haar unieke Video Gauge™-technologie. Dit systeem maakt gebruik van geavanceerde videoverwerking en optische metingen om nauwkeurige en real-time informatie te verstrekken over de vervorming, beweging en spanning van materialen en structuren. Met Imetrum levert Metesco Nederland een uniek video monitoring meetsysteem voor het contactloos monitoren van verplaatsing van of aan grote objecten, constructies en civiele kunstwerken.

Imetrum Dynamic Monitoring Station

Met het gepatenteerde en hoogwaardige systeem levert Metesco een uniek video monitoring meetsysteem voor het contactloos monitoren van verplaatsing van - of aan grote objecten, constructies en civiele kunstwerken. Bruggen en monitoring van vervorming in tunnels kan vanaf grote afstand gemeten worden met de nauwkeurigheid van een laboratorium (tot op 0,01mm).

Het Video Dynamic Monitoring Station van Metesco wordt gebruikt om met zeer hoge nauwkeurigheid en tot op grote afstand verplaatsing op tientallen punten real-time in kaart te brengen. Het systeem, gebaseerd op laboratorium video extenso meters, is in staat onder dynamische belasting verplaatsing tussen tientallen punten onderling te monitoren. Met een resolutie van 0.05 mm. kan zonder verplaatsing of door het monteren van sensoren of reflectoren op 100 meter afstand gemeten worden.

Het zonder hulpmiddelen op afstand nauwkeurig kunnen meten biedt natuurlijk grote voordelen. Vanzelfsprekend kostentechnisch, maar natuurlijk ook wat betreft de uitvoering. U heeft namelijk geen extra voorzieningen nodig zoals: hoogwerkers, verkeersmaatregelen, en aanvullende personeel.

Imetrum Vgs Softwaretool Voor Dms Metesco

Belangrijkste kenmerken

 • Meerpunts dynamische metingen 10 punten, 100 punten, 100 hz, geen probleem
 • Real-time meting van verplaatsing
 • Optisch, dus contactloos en zonder reflectoren meten
 • Meten vanaf grote afstand
 • Tot 0.01mm resolutie en tot afstanden van 1000 meter
Imetrum Video Gauge Meetsysteem Metesco

Enkele toepassingen

 • Gedrag in flensverbindingen
 • Monitoren van losse bouten of klinknagels
 • Ontstaan van de zeeg (ronding of kromming) in een ligger of brug onder belasting
 • Monitoring van beweging in het spoor van liggers, rails of portalen.
 • Het gedrag van een scheur, rotatie en buiging van een object.
Dynamic Video Monitoring Imetrum Metesco

Meetsysteem voor grote objecten

Het Imetrum Dynamic Monitoring Station maakt het dynamisch monitoren van verplaatsing van of aan civiele kunstwerken mogelijk zoals: 

 • Bruggen
 • Tunnels
 • Viaducten
 • Metingen in het spoor.

De gepatenteerde software werkt met algoritmen. De huidige en toekomstige rekenkracht van computers maakt dat de Imetrum software momenteel snel, nauwkeurig en tot 100 f/s kan meten. Toekomstige ontwikkelingen, die reeds in gang zijn gezet zullen het mogelijk maken te meten tot 2000 Hz.

Hoe het Imetrum Dynamic Monitoring System precies werkt

Het Video Gauge systeem maakt gebruikt van gepatenteerde software. Deze software herkent (onderlinge) pixelpatronen die door eenvoudige kalibratie en afleiding vanaf het te meten object uiterst nauwkeurig worden gevolgd op de beeldchip van een camera. Deze techniek maakt het mogelijk om pixelpatronen gepresenteerd op de beeldchip over de chip te volgen. De nauwkeurigheid die daarbij wordt gehaald ligt op micrometerniveau of nauwkeuriger. Door deze techniek toe te passen op grotere afstand bij metingen in het veld biedt dit vergelijkbare resultaten.

De gepatenteerde software is in staat om op subpixel niveau te kunnen meten. De nauwkeurigheid die logischerwijs zou afnemen bij metingen op grote afstand wordt daarmee volledig ondervangen waardoor het Imetrum systeem nauwkeurigheden haalt die vergelijkbaar of beter zijn dan LVDT verplaatsing/wegopnemers die u normaliter aanbrengt om nauwkeurige metingen uit te voeren.

Huren van andere Imetrum meetsystemen

Naast het Video Gauge Dynamic Monitoring System heeft Metesco nog een aantal andere meetsystemen voor verhuur beschikbaar. Hierdoor kunnen bedrijven en organisaties deze geavanceerde meettechnologieën gebruiken zonder de hoge kosten van aanschaf. Het stelt onze kanten in staat om deze apparatuur voor specifieke projecten of periodes te gebruiken.

Imetrum Mobius

Dit is een niet-contact, optisch meetsysteem dat is ontworpen voor het monitoren en meten van verplaatsingen, spanningen en vervormingen in verschillende materialen en structuren. Het maakt gebruik van geavanceerde videogrammetrie en camera's om nauwkeurige metingen uit te voeren zonder direct contact met het object dat wordt gemeten. Dit systeem kan worden toegepast in verschillende industrieën, zoals de bouw, civiele techniek, mijnbouw en materiaaltesten.

Introducing Imetrum Mobius Front

Meer informatie over Imetrum Mobius

Imetrum Flexi systeem

Dit biedt een vergelijkbare functionaliteit als de Mobius, maar met een focus op zowel 2D- als 3D-metingen. Het Flexi systeem maakt gebruik van geavanceerde algoritmen en camera's om zowel oppervlaktevervormingen als vervormingen in de diepte te meten, waardoor een vollediger beeld van de structuur of het materiaal wordt verkregen. Het kan ook worden aangepast aan verschillende omgevingen en configuraties, en is een meerwaarde voor het uitgebreid begrip van structurele gedragingen en materialen.

Flexi Imetrum Metesco

Meer informatie over Imetrum Flexi

Imetrum huren bij Metesco

Imetrum is hét merk voor precisie-meettechnologieën. Door deze apparatuur te huren bij Metesco Nederland kunnen bedrijven deze geavanceerde meetapparatuur gebruiken zonder de hoge kosten van aanschaf. Hiermee stellen wij onze klanten in staat om deze apparatuur voor specifieke projecten of periodes te gebruiken, waardoor ze toegang hebben tot hoogwaardige meetinstrumenten zonder een grote initiële investering te doen.

Heeft u vragen over specifieke details over (het huren van) Imetrum precisie meetapparatuur van Imetrum, aarzel s.v.p. niet om contact met ons op te nemen voor meer gedetailleerde informatie, zoals beschikbaarheid, huurvoorwaarden en technische ondersteuning.