078 651 11 17

[email protected] dosimeter voor trillingen

[email protected] Dosimeters

Hand-arm en Wholebody trillingen ontstaan bij werken met machines. Trillende, schokkende of stotende machines veroorzaken mechnische invloeden op een menselijk lichaam wat bij langdurige bloodstelling leid tot slijtage en ziekte. Boormachines, schuurmachines of grondstampers, van shovels, bouw- en havenkranen. In al dit soort mechnisch aangedreven werktuigen ontstaan trillingen. Trillingen zijn te meten en voor de blootstelling aan trillingen die de mens beinvloeden tijdens het werk (ook prive natuurlijk) zijn normen vastgelegd in onder andere de ARBO wet en Europesche richtlijnen. 

Grenswaarden kunnen natuurlijk worden gemeten en deze worden gekoppeld aan de arbeidsduur. Hiermee ontstaat een DOSImeter voor trillingen die hetzijn de hand-arm trillingen vastlegd, dan wel de whole-body trillingen met een speciale zitting die op een steol wordt aangebracht. ontstaan bij het bedienen van stotend handgereedschap, zoals sloophamers en trilstampers.

 


Naarmate men langduriger en aan meer trillingen worden blootgesteld, neemt de kans op gezondheidsschade meer of minder toe waardoor de kanst op klachten toeneemt door:

 • Zware impact/trillingen
 • Hoge frequenties
 • Langdurige blootstelling
 • Temperatuur en klimaatomstandigheden
 • Geleiuden en lawaai wat toeneemt
 • Uitoefenen van hogere spierbelasting (vashouden/goed blijven zitten)
 • Trillingen kunnen leiden tot gewrichtsslijtage, dode vingers en voeten, of andere symptomen. 

Machines die trillen en waar men op staat of die men bestuurt of bedient leiden tot vervroegde slijtage van ruggewervels, heupen en bijvoorbeeld tot prikkelbaarheid of geheugenverlies, verlies aan arbeid door ziekte en efficiency etc.
Het arbobesluit zegt dat bepalingen uit de Europese richtlijn ‘trillingen’ dienen te worden nageleefd. Deze bepalingen zeggen iets over grenswaarden waaraan een menselijk lichaam mag worden blootgesteld. Dosimeters leggen de relatie vast tussen arbeidsduur en mate van trillingen waaraan men is blootgesteld en geven tijdig de bereikte waarden aan.

Metesco Verkoopt [email protected] hand-arm en whole-body meters die voldoen aan:
European Vibration Directive 2002/44/EC and related standards ISO 5349-1 and 5349-2.
Compliant with the ISO 8041 : 2005 standard (Human response to vibration – Measuring instrumentation).
Weighting filters according to ISO 5349-1.
The sensors are supplied with coupling devices for firm and stiff attachment to the tools as per ISO 5349-2.

Vib@Work dosimeter voor trillingen
Productinformatie aanvraag
Bedankt voor uw aanvraag, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Helaas is er een fout opgetreden bij het verwerken van uw aanvraag, neem a.u.b. op een andere manier contact met ons op.
Kenmerken
 • Meten volgens ARBO wet
 • Meten volgens European Directive
 • Compliant with the ISO 8041
 • Weighting filters according to ISO 5349-1
 • Coupling devices according to ISO 5349-2
 • Compact & Makkelijk draagbaar
Scan voor mobiel
QR code
Terugbelservice
Laat uw nummer achter en wij bellen u graag terug:
Bedankt voor uw aanvraag, wij bellen u zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de terugbelservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel ons direct.
E-mail
Bedankt voor uw bericht, wij behandelen dit zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de berichtenservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel of email ons.