Uitbreiding ankertester kalibratiemogelijkheden bij Metesco

Direct uit voorraad leverbaar | Bel direct: 078 651 11 17

Metesco gebruikt voor de kalibratie van haar hoogwaardige ankertesters in de kalibratieruimte in Ridderkerk één van de meest nauwkeurige testmachines, die beschikaar zijn. Om de ankertesters zo praktijkgericht mogelijk te kunnen kalibreren en certificeren is er nu speciale ankertester testopstelling gecreëerd.

Betrouwbare van uw ankertester gegarandeerd

Deze ankertester kalibratieopstelling is een speciaal ontworpen configuratie waarmee ankertesters kunnen worden gekalibreerd om nauwkeurige en betrouwbare metingen van uw meetinstrument te garanderen. Het doel van de kalibratieopstelling is om de meetnauwkeurigheid van de ankertester te controleren en, indien nodig, aan te passen om afwijkingen te corrigeren (justeren).

Samenstelling van de testopstelling

Onze ankertester testopstelling bestaat uit de volgende elementen:

Krachtmeetsysteem: Een nauwkeurig krachtmeetsysteem wordt gebruikt om de kracht toegepast door de ankertester te meten. Het systeem bestaat uit een aantal nauwkeurige, gecertificeerde loadcells in een speciale omkisting. Dit referentiemeetsysteem moet regelmatig worden gekalibreerd en gecontroleerd om de betrouwbaarheid van de metingen te garanderen. 

Montagevoorzieningen: De kalibratieopstelling bevat specifieke adapters, ankers of bevestigingen om de ankertester stevig op zijn plaats te houden tijdens het kalibratieproces en de kracht op juiste wijze in te leiden. Deze bevestigingen moeten stabiel zijn om ervoor te zorgen dat de metingen niet worden beïnvloed door beweging of trillingen. 

Controle- en dataverwerkingssysteem: Een highspeed datalogger wordt gebruikt om de meetgegevens van de ankertester en het krachtmeetsysteem vast te leggen en te verwerken. Dit systeem maakt het mogelijk om de metingen te analyseren en eventuele afwijkingen te identificeren door de vergelijking te maken tussen het te testen instrument en de referentie opstelling. 

Metesco Kalibratie Hydrajaws M35 Kalibratie

Kalibratieprocedure

Een gedetailleerde kalibratieprocedure wordt gevolgd om de ankertester nauwkeurig af te stemmen op de referentieankers. Deze procedure omvat het stapsgewijs toepassen van bekende krachten in de stappen van 20%, 40%, 60%, 80% 100% van het meetbereik. Naast de technische controle worden ook standaard visuele inspecties uitgevoerd. Vast onderdeel is ook de controle van de o-ringen, lagertjes en het niveau van de olie in de tester.

Ankertester Staht Metesco Nederland

Kalibratie is van groot belang

Door gebruik te maken van een goed ontworpen en nauwkeurig gekalibreerde kalibratieopstelling kunnen fabrikanten en gebruikers van ankertesters ervoor zorgen dat deze apparaten betrouwbare en consistente metingen leveren, wat essentieel is voor de veiligheid en betrouwbaarheid van ankerpunten in praktijksituaties. Kalibratie van ankertesters is belangrijkom verschillende redenen:

  1. Veiligheid: Correct gekalibreerde ankertesters zorgen voor nauwkeurige metingen van trek- en drukkrachten op ankerpunten, waardoor de betrouwbaarheid en naleving van veiligheidsnormen worden gegarandeerd. 

  2. Betrouwbaarheid van constructies: Ankerpunten worden gebruikt in belangrijke constructies. Betrouwbare metingen van ankertesters dragen bij aan de stevigheid en veiligheid van deze constructies.

  3. Naleving van voorschriften en normen: Correcte kalibratie zorgt ervoor dat ankerpunten voldoen aan specifieke voorschriften en normen voor belasting.

  4. Kwaliteitscontrole: Regelmatige kalibratie waarborgt de kwaliteit en consistentie van metingen, vooral in sectoren waar nauwkeurigheid cruciaal is.

  5. Preventief onderhoud: Kalibratie kan potentiële problemen identificeren voordat ze leiden tot storingen of defecten.

Servicecentrum voor fabrikanten en gebruikers van ankertesters

Door gebruik te maken van een goed ontworpen en nauwkeurig gekalibreerde kalibratieopstelling kunnen fabrikanten en gebruikers van ankertesters ervoor zorgen dat deze apparaten betrouwbare en consistente metingen leveren, wat essentieel is voor de veiligheid en betrouwbaarheid van ankerpunten in praktijksituaties. 

Metesco is een servicecenter voor gerenommeerde ankertester merken zoals: Hydrajaws, Staht, en Tractel. Wij verzorgen kalibratie plus certificering van uw ankertester en uw overige meetinstrumenten. Daarnaast kan Metesco ankertesters te huur en te koop aanbieden tot een bereik van 145kN.

Heeft u vragen over ankertesters of het kalibreren hiervan?