078 651 11 17

Inspekt - UTM 1500kN

De Hegewald & Peschke Inspekt is een Universele Testmachine voor het uitvoeren van tests op componenten en proefstukken van bijvoorbeeld kunststof en staal op maximaal 1500kN.

Deze machines in de Inspekt serie zijn ontworpen voor eenvoudige tests of tests met een repeterende taak in hogere capaciteit. De machines zijn inzetbaar bij het controleren van de productkwaliteit van proefstukken en bieden een hoogwaardige, mechanische precisie.

Dit model kan in een range van 100kN tot 1500kN geleverd worden. De grootte van de testruimtes kunenn worden aangepast naar specificatie van de klant. Ook is het mogelijk de machine te voorzien van een 2e testruimte, voor het simultaan uitvoeren van tests.

Deze testmachine kan worden uitgebreid met opties als klimaatkamers en video extensometers. De Inspekt testmachine heeft een groot snelheidsbereik. Proefstukken kunnen exact worden gepositioneerd n de testruimte. Het is mogelijk om met zeer lage snelheden te bewegen.

De machine beschikt over 4 kolommen om de maximale stijfheid te garanderen. De elektronica maakt het mogelijk om te meten volgens klasse 1, volgens DIN EN ISO 7500 in het bereik van 0,4 tot 100% nominale belasting. Als optie kan de machine worden geleverd in klasse 0.5 uitvoering.

Het meet- en regelsysteem van de Inspekt is speciaal ontworpen voor gebruik in materiaaltestmachines. Hierdoor is het mogelijk om kracht-, positie- en extenso-controlled tests uit te voeren. Alle elementen van de voeding, machine en motorbesturing worden verwerkt in een gesloten schakelkast. Een digitale controller is verantwoordelijk voor de besturing van de machine en synchrone data-acquisitie. Communicatie met een externe pc via USB- of LAN-poort en zorgt ervoor dat er aangestuurd kan worden vanuit de software.

De LabMaster software is eenvoudig in opzet en kan worden gebruikt voor eenvoudige, enkelvoudige tests, maar zeker ook voor zeer uitgebreide, repeterende tests. Er staan standaard een aantal block programma's in geprogrammeerd bij levering, op basis van de door de klant opgegeven relevante normen / standaarden. U kunt deze natuurlijk aanpassen of zelf nieuwe tests invoeren in het systeem.

Voor versplinterende of exploderende proefstukken is een bescherming van de operator van essentieel belang. Om de operator op elk moment te beschermen, kunnen de machines van de Inspekt serie worden uitgerust met optionele veiligheidsmaatregelen. Dit omvat bijvoorbeeld een veiligheidsdeur of complete veiligheidsbehuizingen met elektrische vergrendeling. De veiligheidsapparaten worden aangestuurd door de testsoftware LabMaster. Bovendien zijn de loadcells uitgerust met een speciale overbelastingsbeveiliging.

Vraagt u vrijblijvend naar de mogelijkheden of kijkt u vrijblijvend op: www.test-machines.nl.

Inspekt - UTM 1500kN
Productinformatie aanvraag
Bedankt voor uw aanvraag, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Helaas is er een fout opgetreden bij het verwerken van uw aanvraag, neem a.u.b. op een andere manier contact met ons op.
Kenmerken
  • Hoge capaciteit materiaal testmachine
  • Beproeving van proefstukken o.a staal
  • Modulair voor mogelijke uitbreiding
  • Mogelijkheid voor retrofitting en maatwerk
  • Nauwkeurige en handelbare testmachine
  • Zeer uitgebreide software meegeleverd
Scan voor mobiel
QR code
Terugbelservice
Laat uw nummer achter en wij bellen u graag terug:
Bedankt voor uw aanvraag, wij bellen u zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de terugbelservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel ons direct.
E-mail
Bedankt voor uw bericht, wij behandelen dit zo spoedig mogelijk. Helaas is op dit moment de berichtenservice niet beschikbaar, probeer het later nog eens of bel of email ons.